Att Resa med Barn

Jag satt och skrev ett inlägg (som kommer senare) om att resa med bebis eftersom vi precis varit i  Riga med Lilla Nellie. Jag pratade med barnen om vad vi kan hitta på i Sommar nu när jag är hemma och är mammaledig och barnen därmed har ett låångt sommarlov.. Skara Sommarland tyckte barnen, eftersom kompisen Tim pratat mycket om sommarlandet.

En stund senare kollade jag mailen, och passande nog var det en tävling där man kunde vinna en helg på Kolmården & Skara sommarland för hela familjen i samarbete med Swebus & Twingly… kändes som ett tecken så självklart tar jag chansen och är med i tävlingen. Eftersom det inte blev någon resa med bloggbussen iår, så hoppas vi på detta istället! Barnen har varken varit på Skara Sommarland eller kolmården, så att vinna första pris och få vara med om båda vore rena drömmen!

2013-05-28 09.56.02För att vara med ska man skriva sina bästa tips på hur man reser med barn, och vad man ska tänka på inför besöket på djuprparken eller sommarlandet… så här kommer mina tips…

När man reser med barn, är det viktigt att man ser det från barnets perspektiv, hoppa ur din vuxenroll för en stund och bli barn själv, lek med barnen, hoppa studsmatta, ha vattenkrig eller vad det nu kan vara.

Ska man som i detta fallet åka till ett Sommarland eller en djurpark, får man tänka på att man kommer gå mycket under dagen, så bra skor till de små fötterna kan vara bra att tänka på.

20130531-171116.jpgOch vatten..man blir törstig av att springa och busa, särskilt om det är varmt, så ta med vattenflaskor och se till att barnen får i sig vätska under dagen och att man tar små mellanmål och äter ordentligt för att slippa gnälliga barn i onödan (gnälligast av alla blir nog jag om jag inte får mat!)

Glöm för allt i världen inte kameran, det är så roligt att sitta och bläddra i fotoalbum en regning höstdag och minnas tillbaka på sin resa!

2013-06-12 19.50.46Sist men inte minst ha kul… lev i nuet, skit i Facebook och instagram medans du är där.. självklart vill man dela med sig av sin resa, men det kan du  uppdatera när barnen somnat på kvällen..

Nu hålle rni väl alla tummar & tår för oss och glöm inte rösta om ni tycker att Lucas, Simon & Nellie ska få uppleva denna resa med sina tokiga föräldrar!!

rösta här