Gravid & kaffe

I början av gravidieten var jag väldigt noga med att inte dricka för mycket kaffe..

Eftersom jag hört att de kan öka risken för missfall.. och med tanke på att jag drack mellan 10-15 koppar om dagen i den perioden jag var mest stressad i mitt liv.. och då även fick missfall på missfall.. så ville jag inte riskera nåt..

För mycket koffein kan även ge låg födelsevikt hos barnen fick jag höra.. Men nu i slutet när allt gått bra och vi visste att det är en liten dunderklump i magen, som ligger långt över den normala viktkurvan.. så sa min Barnmorska att jag kunde njuta av mitt kaffe med gott samvete.. eftersom jag har jätte lådt blodtryck kunde de t.om vara bra med kaffe.. sagt & gjort.. jag njuter av mitt kaffe.. dock max 4 koppar om dagen..

 

MEN nu har en ny studie visat att varje kopp kaffe under graviditeten tydligen ska förlänga graviditeten med 8 timmar.. Det betyder för min del att det inte blir någon Marsbebis.. slutar jag dricka kaffe nu.. kanske bebisen tittar ut nångång i höst möjligtvis…

Haha.. de var de dummaste jag hört.. Men för säkerhetsskull byter jag idag ut min andra kaffe kopp mot glass 😉

Kommentarer inaktiverade.