Tokiga Lucas

Lucas älskar Matte..och är väldigt intresserad av ekonomi.. det har han varit ganska länge nu… på gott & ont..

Ibland när vi handlar säger han men mamma varför ska du köpa bananer här när de är 2kr billigare på Netto?”

Och häromdagen satt han inne på toaletten och läste reklamblad,(ja det är väl typiskt killar att läsa inne på Toan va? men kanske inte reklam för en 7åring?) och kom ut och sa ”alltså mamma fattar du, fiskbullarna kostar bara 10kr på Ica denna veckan.. 10 kr för en hel burk.. fattar du vilken billig middag?

Vad vi än köper eller gör ska han veta vad de kostar.. han tyckte de var förskräckligt att jag kunde betala flera hundra för Simons dansskola, när man kan spara dem till en BMX.

Och igår när vi hade kollat på huset och barnen tittade på de på hemnet (hela familjen är Hemnet beroende) så sa Lucas ” men mamma vad kostar huset?”
När jag berättade priset suckade han och tittade irriterat på mig.. ”men åhh… lönt att vi ens kollade på det då, hur hade du tänkt att vi ska ha råd med det om vi inte ens har råd att köpa en iPad??” sa han och skakade på huvudet.

Han älskar sin nya mössa från Fyra myror, ni glömmer väl inte tävlingen?

Igår hittade Lucas ett brev i hans namn med en kallelse till Neuro läkare i Lund.. och han frågade vad de var.. så jag förklarade att han fått en tid hos doktorn.. ”ahh.. synd men jag kan inte då” sa han allvarligt.. ”men du vet ju inte när det är?” skrattade jag.. ”men när är det då?” frågade han.. 12 november sa jag, han tänkte en stund, ”Nää det var de jag tänkte,då kan jag inte” sa han bestämt.

Älskade tokunge!

 

Kommentarer inaktiverade.