Vi låtsas!

Vi har en ny regel här hemma.. (efter måndagens incident med brandkår & polis på besök behövdes något drasdtiskt tydligen göras enligt familjen..)

Reglen går ut på att Jag låtsas att jag tycker det är kul att laga mat, dvs jag ska inte svära (svär sällan annars, men just när jag lagar mat drabbas jag tillfälligt av Touretts syndrom och svordomarna flyger ur mig) Jag får inte skrika och skälla på övriga familjemedlemmar under matlagningen (ja förutom om de har gjort nåt dumt då förstås)

Jag får heller inte lämna köket när spisen är på, åtminstone inte utan att sätta påminnelse på telefonen. Jag ska snällt stå vid spisen med ett leende på läpparna och låtsas som jag kryddar maten med kärlek.. så falskt som de kan bli..

Till gengäld måste övriga familjemedlemmar minst lika falsk säga ”åhh va gott de luktar” och andra uppmuntrande ord, och låtsas som de faktiskt tycker om min mat..

(åhh tänk om man ändå kunde få ta sig ett glas matlagningsvin, då hade de nästan blivit roligt på riktigt…)

 

Kommentarer inaktiverade.