Tillbakablick Bloggresan dag #1 – del 1

Vi vaknade på det fina hotellet Scandic Europa redan innan klockan ringde..klockan var strax efter 5 på morgonen,, och vi var pigga & förväntansfulla..

Även om vi tyckte att vår resa började redan dagen innan då vi hade en mysig dag i göteborg, så var det idag vårt äventyr skulle börja på riktigt..

Lucas frågade flera gånger ”är de verkligen sant de här?” Och jag undrade precis samma sak.. det kändes så overkligt.. som en äventyrsSaga tycker Lucas, och jag får nog hålla med där!

 

Strax innan 6 gick jag & Lucas ner till receptionen för att checka ut, och då fick vi en lyxig frukostpåse, och jag hann dricka 2 koppar kaffe..

Vi var utspridda på olika hotell i Göteborg, och bussen stannade på vårat hotell som stopp nr 2.  På vårt hotell bodde även Lotta med sonen Manolis.

En av våra gulliga guider från stena Line som var med oss på resan hette Ronja, strax efter 6 kom hon in på hotellet och hämtade oss.. på bussen satt redan Linda & Kevin som vi hade hunnit träffa redan dagen innan.. Bakom dem satt Helen med dottern Wilma.

Även guiden Katja var på bussen, och med sig hade hon dottern Jonna.

Vår glada busschaufför hette Ronny, han såg till att vi kom säkert fram under hela resan, och han var en riktig mysfarbror som jag gärna hade adopterat som farfar till barnen (eftersom de inte har någon). Bussen var nästan ny, och kostade 4,5 miljoner.. behöver jag ens säga att den var lyxig?

Efter vi hade plockat upp de andra finalisterna, så lämnade vi Göteborg bakom oss och åkte mot Varberg, där vi tog Färjan Stena nautica över till Grenå.

På färjan serverades det god brunch, äggröra, bacon, prinskorv, goda mackor, och  både pannkakor & mjuk glass fanns så jag tror även barnen var mätta & belåtna efter frukosten.. åtminstone Lucas som åt som en häst!

Vi fick även gå upp på bryggan och hälsa på kapten, han fick en paus då Lucas & Victor glatt tog över rollen och styrde mot Danmark

 

Lucas frågade flera gånger ”är de verkligen sant de här?” Och jag undrade precis samma sak.. det kändes så overkligt.. som en äventyrsSaga tycker Lucas, och jag får nog hålla med där! 

 

 

Kommentarer inaktiverade.