Lustgas & Moderkaka

ja då har jag sett avsnitt 4 av barnmorkorna.

Här i Aalborg finns det ingen møjlighet att få Lustgas, när jag var gravid med Lucas hade jag tänkt att jag ville føda så naturligt som møjligt, men jag ville ha lustgas…så när jag var på studiebesøk på førlossningen och fick veta att det inte finns nån lustgas var jag helt knäckt. Men førlossningen gick ju bra ändå…och naturligt blev det…ingen smärtlindring alls. Men när jag blev gravid igen precis ett år senare var jag återigen lite sur øver att inte få lustgas.

Men nu när jag har klarat två førlossningar utan smärtlindring vet jag inte om jag skulle vilja ha lustgas om jag ska føda igen. Verkar som man blir vimsig av den, och smått hysterisk om man inte får ha den hela tiden. stämmer det?

En annan sak jag har tänkt øver när jag sett barnmorskorna är det där med moderkakan, det verkar som man ska vänta på att man føder ut den i Sverige? efter båda mina førlossningar har barnmorskan mer eller mindre dragit ut den. Har vart obehagligt, men så har det ju vart øver på några minuter.  Eller så har jag helt enkelt baravart så tagen av situationen så det är nåt jag inbillar mig…kanske borde kolla i førlossnings journalerna.

Men en sak som jag ingen hade varnat mig om innan var eftervärkar. Med lucas var dte inte så farligt, men efter jag føtt simon var dte hemskt. Kändes lite løljligt att behøva smärtlindring mot eftervärkar när man hade føtt två barn utan problem, men det behøvdes. i ca 2 dygn hade jag hemska eftervärkar.

Simon bara nån minut gammal

Kommentarer inaktiverade.