Barcelona

Dagen efter min födeseldag skulle vi på guidad tur till Barcelona.. tack & lov för att jag inte var bakis för det var den varmaste dagen på hela veckan och sitta i en buss en timme kl 8 på morgonen bakfull hade nog inte vart nän höjdare.

Vi började med att titta på den berömda kyrkan ”La sagrada Familia”, kyrkor och sånt är inte riktigt min grej, men denna blev till och med jag imponerad av…

  Nästa stopp blev Barcelonas hemmaplan CampNou. och fotboll är ju inte heller riktigt min grej,.. menäven här blev jag imponerad. fick en guidad tur inne på Camp Nou… men det var nåt sepecial event den dagen så det var så sjukt mycket folk så när man var fastt mitt inne mellan omklädningsrummen och varken kunde ta sig fram eller tillbaka så fick man lite smått panik. Men ut kom vi till sist..

Tänkte köpa nån present inne i deras officiella butik.. men det var så dyrt där inne.. och SÅ mycket tror jag inte barnen hade uppskattat det.. de blev däremot jätte glada för gitarren och Lloret de mar hatten de fick.

men jag fick köpt en födelsedags present där inne till nån annan…hihi.

till sist kom det stoppet som skulle bli roligast.. men som slutade i KAOS.

vi skulle besöka den berömda shopping gatan La rambla i nästan 4 timmar.. men innan vi skulle shoppa loss var vi 20 stycken som skulle gå och äta tapas..och längre än så kom vi inte.

Vi beställde in maten, vi satt vid 3 olika bord, men som satt ihop så alla 20 var samlade.

Vårat bord beställde själva vad vi ville ha.. de andra borden beställde EN rätt av varje från hela menyn som de delade på. en lång historia så jag ska försöka korta ner den.. allt blev fel, fel mat, fel dricka, dålig service…jag och 2 till var de enda som faktiskt fick vad vi beställde.. Hur som helst så kom räkningen och de var totalt rörigt.. vi hade sagt från början att vi vid vårt bord ville beställa och betala var för sig, men nää det gick inte av nån anledning. och de andra 2 borden fick betala för dubbelt av varje på det ena bordet och 5 av varje på det andra.. och eftersom de var typ 15 olika rätter så blev det ju helt galet dyrt. så de började protestera, men vår servitör bara babblade bort det och försvann.. vi väntade och väntade på att betal men inget hände.. till sist gick vi och sa till, då kom en flamsig servitör som ljög gång på gång.. han sa att de skulle slå ihop alla räkningarna för de 3 borden och så skulle vi dela på det, vilket blev typ 500kr /person, jag hade tex bara ätit för knappt 100 kr och ville naturligtvis inte betala mer än det. och dessutom varför skulle vi betala för massa mat som ingen fått? då påstod servitören att vi hade beställt så mycket mat.. men det var ju inte ens samma servitör som hade tagit imot vår beställning.. men jodå han hade ändå hört vad vi beställde påstod han.. vi började bli riktigt irriterade men han höll fast i att vi skulle betala så mycket. Anne (guiden) gick därifrån och sa att hon ville prata med en chef, då blev de alldeles tokiga. när vi sa ”även OM  vi nu hade beställt så mycket mat så har vi ju ändå inte fått så mycket mat” ??

men då påstod han att de stod i köket just nu och lagade vår mat så det var vårt problem om vi inte ville äta den.. till sist slutade det med att 3 servitörer stod och skrek och skällde på oss på spanska.. den enda som pratade engelska sa  bara att polisen var på väg och vi minsann skulle få problem för de vi ställt till med.

vi hade inte gjort ett skit mer än att protestera mot att betala för en jäkla massa mat vi inte fått..  vi fick inte betala och gå med mindre vi betalde hela summan och delade på.. och eftersom vi hade sett hur polisen där nere beter sig (de gillar att slåss om man säger så) så ville vi inte ha dem emot oss.

även om vi var 20 personer som visste att vi hade rätt så vet man ju aldrig vems sida polisen tar.. vi var ju trots allt i deras land.. där de först och främsts kulle få höra restaurangen sida på spanska.. och antagligen redan då ta deras parti.

när vi äntligen kom därifrån hade tiden gått så vi fick skynda oss ner till bussen och åka tillbaka till lloret.. så det blev inte så mycket shopping direkt. Men vi hann ju iallafall gå och upp och ner längst La rambla en gång eftersom Idiot restaurangen låg längst upp på gatan…

Och så klart var det veckans soligaste dag…och vi var knappt ute nånting…typiskt!

så jag måste helt enkelt åka till Barcelona igen 🙂

 längst hela La Rambla står det studenter som står som statyer som bara rör sig när nån betalar.. det är förbjudet att fotografera dem om man inte lägger en slant till dem..