Kanelbullensnittar

Det var väl ingen som kunde missa att det var kanelbullensdag igår?

Det är ju sååå gott med nybakade bullar, men även ganska omständigt och tidskrävande att baka.
Så jag gjorde en betydligt mer lättbakad variant, som blev mycket poppis hos hela familjen. Kanelbullesnittar.

img_20161005_150205Här kommer receptet:

150 g Smör, rumsvarmt
1.5 dl Strösocker
1.5 msk Vaniljsocker
1.5 msk Sirap, ljus
3 3/4 dl Vetemjöl
1.5 tsk Bakpulver
1.5 tsk  Kardemumma, malen
1.5 tsk Kanel, malen
+ Pärlsocker
+ 1 Ägg

Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Nyp ihop smör, strösocker, vaniljsocker, sirap, vetemjöl, bakpulver, 1 tsk av kardemumma och 1 tsk av kanel till en smidig deg. Rulla till två längder och lägg på plåten, platta till en aning.
Pensla med ägg och strö över resten av kardemumma, kanel samt pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter.