måste barnkalas vara dyrt?!

Det är sådan hysteri omkring barnkalas nuförtiden. Det räcker inte längre med vanliga hemmakalas, utan det ska vara snordyra kalas på lekland, bowlinghallar, badhus eller liknande. Ju dyrare desto bättre verkar de som?

Jag har vägrat dessa kalas under flera år, dels för att det varit för dyrt, och  sedan lite av en princip sak. Det känns som kalas-känslan försvinner lite när man är på ett så opersonligt ställe..
Jag tycker det är synd att barnen aldrig är hemma hos varandra längre.

Vad hände med att barn knackade på varandra spontant för att gå ut och leka?Det är så många barn som bara sitter hemma vid datorn eller surfplattan och snackar med deras kompisar online. (förutom mina barn som har sådana elaka föräldrar som har halv sju reglel, dvs inga skärmar innan halv sju på vardagar…. enligt barnen får aaaalllla andra spela när dem vill, och vi är taskigast i världen)

Är de de kalas, så ses man inte heller hos den som fyller år, utan då är man på nåt ställe där det är 10 andra kalas samtidigt och man vet knappt vilka ungar som hör till rätt kalas.

Mina stora barn har inte velat ha något kalas alls på flera år eftersom de inte fått ha på lekland. (förutom Lucas som fick välja vart han ville ha kalas när han fyllde 10) Men faktum är att när jag förklarat för killarna vad de kostar med kalas på lekland, så har de inte själva tyckt att det är värt de. Men samtidigt tyckte dem att det var pinsamt att ha kalas hemma, –för så gör ingen nu för tiden!

Nästa år fyller Simon 10 (jag vet, helt galet!) och då får han välja vart han vill ha sitt kalas. Men i år är det hemma eller inget som gäller.
Trodde ett tag att de inte skulle bli något kalas, men nu har vi hittat en grej som både jag & han tycker verkar toppen!
Vi ska köra ett Superhjältekalas.

produktsuperhero580

Så himla smidigt, i paketet får man med inbjudningskort, diplom och allt man behöver, bara att skriva ut..,tadaaa.
Lite godispåsar, glass och korv med bröd till de. Vi sparar massor av pengar, och jag tror faktiskt barnen kommer ha minst lika kul och komma ihåg detta kalas mer än ett ”leklandskalas.”

superhero580_0

Superhjältemysteriet är ett riktigt roligt äventyr för alla små superhjältar. Boven med den gröna masken har placerat en bomb i Big City! Supersune behöver hjälp att bekämpa boven och lista ut koden för att desermera bomben. En riktigt rolig skattjakt med spännande gåtor och utmaningar att lösa, i fantasieggande design! Du får allt du behöver och fixar barnens roligaste superhjältekalas på mindre än en halvtimme!

Storebror Lucas tyckte de lät spännande och vill ha de när han fyller 11 i augusti. Men han kommer då köra ”detektiverna på slottet!

Finns fler barnkalas att välja på här.

Finns ju massa kul även för oss vuxna…Jag är lite sugen på att samla ett gäng och lösa en mordgåta..

Ni kommer naturligtvis få veta hur kalaset gick sen.

 

 

 

En reaktion på ”måste barnkalas vara dyrt?!”

  1. Hej Evelina! Vad fina bilder 🙂 ni verkar ha en lika bestämd dam som vi haft/har 😉 håller med dig om kalas, vi brukar bjuda kompisar hem (på en passa de helg) och sen på själva födelsedagen för vi något roligt istället som barnet själv fått välja 🙂 Tycker vi borde ses nu snart! Hur jobbar du i veckan eller nästa?? Kramar

Kommentarer inaktiverade.