tråkiga besked

Detta inlägget har tagit några dagar att skriva, eftersom jag är däckad av morfin mesta av tiden och ligger med en kräkpåse i sängen. Men nu tänkte jag passa på att uppdatera er medans min hjärna fungerar innan jag tar nästa dos av smärtstillande.. Inlägget är därför lite uppdelat i dagar, det börjar med de jag skrev lördag innan dagens del kommer.

Lördag:

Igår fick jag äntligen en akuttid till vårdcentralen. Läkaren där skrev genast en remiss till röntgen och till akuten i Lund.
Så jag tog min kryckor och skutta iväg.
Röntgen gick snabbt och smidigt. Men sen satt ja på akuten, och vänta….och vänta… och vänta…. tillslut berätta de att jag skulle få vänta till midnatt minst. Så jag valde att åka hem, ställa klockan på 7 och åka tillbaka imorse.

När jag vaknade inbillade jag mig att jag plötsligt inte alls hade så ont. Johan såg dock hur jag knappt kunde gå, och sa nu åker du! Tur var väl de.

Min älskade Simon, som alltid är så mån om alla och har världens största hjärta, ville följa med och hålla mig sällskap. Stackaren var så trött imorse. Men han ville så gärna vara med och hjälpa mig, och få lite egentid med mig som han sa. och det var tur för han var verkligen till stor hjälp!
Han tog på mig strumpbyxorna efter jag blivit undersökt av doktorn, Han bar mina saker. han hjälpte mig öppna dörrar. Min hjälte! Och de var ju så mycket trevligare att sitta på akuten med lite sällskap.

Men idag blev de faktiskt inte så himla lång väntan. Jag fick träffa en läkare ganska snabbt. En väldigt duktig och trevlig läkare vid namn Katja. Hon tog sig verkligen tid att lyssna, och förklara.
Hon hade kollat röntgen bilderna. Och tyvärr såg de inte alls bra ut. Riktigt illa.
Höftleden är helt utsliten. Förutom att höftkulan inte alls ser ut som en frisk höftkula, så är allt skyddande brosk som man normalt har mellan höftkulan och höftleden bortslitet. Så benet nöter direkt mot benet. Inte bra. Då blir det inflammation i leden. Och de förklarar en del av den enorma smärta.
Tyvärr finns de inget annat att göra än att byta ut den mot en protes. Och fram till operationen är jag sjukskriven och har ett helt apotek med mediciner jag ska ta. Värken har spridit sig till ryggen också, eftersom jag går snett, belastar fel, och spänner mig när jag har ont.

Idag Tisdag:

Så skönt att vara klar i huvudet för en stund. Jag tänker hela tiden att jag ska låta bli de starka medicinerna.. men när smärtan tar över så skiter man fullständigt i alla biverkningar man får. Då vill man bara överleva smärtan. Sedan ligger man i sängen med en kräkpåse och undrar om de var värt de. Men än så länge har de hållt sig vid illamående. Jag har inte kräkts än.. skönt de åtminstone!

Det som är jobbigast just nu är nog nästan att jag inte kan ta hand om min familj, och att jag inte kan jobba. Jag vet hur mina kära kollegor sliter på jobbet. Och nu när jag också är borta så blir de ju knappast bättre 🙁
Men ja jag vet, det kan jag ju inte hjälpa.

Min ortoped ringde igår. Han hade blivit kontaktad av akutläkaren jag träffade i helgen. Och höll med om att röntgenbilderna inte ser fina ut alls. Det finns inte så mycket annat att göra än operera.

Jag har ju varit inställd på att jag måste göra denna operationen i framtiden. Men hade inte tänkt mig att det skulle vara än på några år. Men ja, nu har jag ju inget val, och det kommer säkert bli jätte bra när de väl är gjort!

Dock är det ju som alltid lång kö inom sjukvården. Normalt är de 5-6 månader, plus lite till för de är sommar och semestrar snart. Men eventuellt kunde han få fram en tid v.20. I maj. Men annars blir det vecka 33. Direkt efter semestrarna.
jag kan väga för och nackdelar med operationen före eller efter sommaren tills jag blir tokig. Vi får helt enkelt se vad han säger när han ringer idag.
Sedan får jag ringa ett jobbigt samtal till min chef och berätta hur länge jag blir borta. För de vet jag ju inte själv än?

Vill passa på att tacka alla som messat och ringt. tack för er omtanke <3

 

3 reaktioner på ”tråkiga besked”

  1. Tänker på dig! Jag hoppas du får tid så snart som möjligt, så där kan du inte ha det nån längre tid. Lycka till!

Kommentarer inaktiverade.