Fyllda Pollykakor

Förr älskade jag att baka, jag bakade ofta eget bröd och gjorde tårtor och annat gott, men numera blir de väldigt sällan tyvärr.. jag har inte tålamod längre… Men då & då får jag mina ryck.. och i fredags provade jag ett nytt recept på Fyllda Pollykakor som jag tog med till stugan när vi firade svärmor. Verkade som att alla gillade dem… så här kommer

20150424_125711receptet.

Kakorna var tydligen lika goda innan de hade varit i ugnen, för Nelliebelliebus var snabb med att äta upp ett par stycken som låg på plåten innan de hade gräddats.

Receptet hittade jag på Jennys Matblogg. 
Det här behöver du  till cirka 35-37 cookies:

120 gram smör
1 dl brunt farinsocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk bikarbonat + 1/2 tsk salt
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk ljus sirap

Fyllning :  1/2 påse Polly / marschmallows eller Dumle

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader ( vanlig ugn, ej varmluft ) Blanda smöret och farinsockret till en jämn massa, vänd ner socker och blanda ihop. Blanda ner äggen & sirapen i sockersmeten, blanda väl. Rör ihop vetemjöl, kakao, bikarbonat & salt i en skål och vänd ner i sockersmeten, arbeta ihop till smidig deg. Förbered och häll upp en skål med strösocker och förbered två ugnsplåt med bakpapper. Fortstätt med degen och rulla ihop till små chokladbollar- lite mindre storlek en studsbollar. Ta fram pollyn och platta ut bollen med ett tryck i mitten lägg dit en polly per och rulla ihop till en boll.
Rulla bollarna i socker och lägg på en ugnsplåt- grädda i 6- 10 minuter (håll koll ) tills de har flytit ut lite och får lite sprickor i degen.
Ta ut och låt svalna något inna du provsmakar.

20150424_122418

2 reaktioner på ”Fyllda Pollykakor”

  1. De var jätte goda!! Försvinnande goda! Tack för en trevlig helg! 60åringen verkade nöjd!
    Kram

    1. Tack själv, var jätte mysigt, men det viktigaste var att 60åringen var nöjd förstås 🙂 kram

Kommentarer inaktiverade.