Housewife

Det finns 2 sätt att se på min dag, för er som vill läsa positiva och ”äckiga-mys-pys-inlägg”, läs Alt1.
För er som vill läsa min mindre positiva syn på de hela, den lite mer verklighetstrogna varianten läs Alt2, eller läs båda för att se hur olika man kan se på exakt samma upplevelse 😉
Alt 1:
Som den äkta housewife jag är (har semester tills på måndag) så har jag börjat dagen med att vakna upp i huset, körde barnen till skolan, åkte sedan hem med minstingen och kokade gröt och drack kaffe i lugn & ro innan vi gav oss iväg till vår lägenhet (ja visst låter de lyxigt att ha både hus & lägenhet? Har ju en kolonistuga dessutom)
Sedan kollade vi på storebröderna som hade fredsdemostration och sjöng på torget,

image

efter de åkte vi till centersyd och shoppade lite innan vi åkte hem och åt lunch, sedan hämtade vi hem storebröderna från skolan, fikade, gjorde en halloween pumpa och lagade tacos tillsammans, körde mellan son till Teater, och fick egen tid i lägenheten.

Alt 2:

Vaknade med värk i ryggen och den jävla helvetssmärtan i höften, eftersom våra möbler är kvar i lägenheten så sover vi på madrasser / bäddsoffa tills på söndag.
Sprang runt och svor över att jag inte hittade några rena kläder, allt ligger ju ner packat i svarta sopsäckar, (skulle inte förvåna mig om vi råkat slänga en säck med mina kläder)
Stressade iväg med barnen till skolan, insåg att jag som vanligt glömt att äta frukost eftersom jag har fullt sjå med att få i barnen frukost på morgonen, så jag kokade mannagrynsgröt som såklart kokade över och bränder fast. Insåg när jag drack min 6e kopp kaffe för dagen att jag hade bråttom, lägenheten måste va tömd på söndag så hur tråkigt de än är måste jag tömma alla sko och garderober, packa, skruva ner grejer från väggarna m.m
Så fick kasta in Nellie i bilen och åka till lägenheten, fylla bilen med grejer som ska till huset och stressa ner till torget där killarna Hade fredsdemostration.
Eftersom jag nu fått höra ett år Hur ledsna de är att jag missade de förra året var de bara att se glad ut och gå i år, att Nellie precis Hade somnat i bilen gjorde ju inte saken bättre… väck inte den Björn som sover!!!
Simon var åtminstone glad att jag kom och tittade, Lucas skämdes mest, som vanligt!

image

Stressade sedan iväg till centersyd för att fixa Halloween outfits till killarna som ska ha halloweenfest i skolan på fredag. Ont i höft & rygg och släpades på en vild 1,5åring som inte alls vill gå åt samma håll som sin mamma, haltade fram med ilsken unge på armen och höll på att  svimma av värmeslag.
Hur kunde jag glömma vagnen? Och varför i helvete tog jag på mig vinterjacka?!
Nellie springer fram till en man med vita konstiga påsar på fötterna och råstirrar på honom –mamma, gubbe läskig! Säger hon och tittar förskräckt på honom.
Hej Lilla vän, va söt du är, säger den läskiga mannen som visar sig vara jätte snäll!
läskig! Säger Nellie igen
-Vad säger hon? Frågar mannen mig
Ööhh.. Hur säger du snällt till en okänd man att din dotter tycker han är läskig?!
Fanns inget snällt sätt att säga de och jag var varken på trevlig eller socialt humör, så jag sa som de var, fast skrattade lite ursäktande –hon tycker du är läskig.
Tycker du jag är läskig? Frågar mannen Nellie
-ja läskig! Säger Nellie och backar ett steg.-varför är jag läskig? Jag kanske ser lite läskig ut men jag är jätte snäll.
-inga skor?! Säger Nellie och pekar på hans fötter
Mannen skrattar lite och försöker förklara att han har bandage på fötterna för han har skadat sig.
skor borta? Undrar Nellie ch fortsätter förklara –Nellie ha skor, Nellie har strumpor, mamma har Skor, mamma strumpor.
Hon förklarar sedan även att hon har tröja, jacka, byxor och blöja.
Hon och mannen fortsätter prata en stund, hon inser att han inte var så läskig, hon berättar att mamma inte vill köpa en leksak, bara kläder till storebror, mannen förstår de mesta hon säger och han säger gång på gång hur charmig hon är, och duktig på att prata.
Du kanske vill va barnvakt?! Tänker jag
Men får sen äntligen med mig Nellie till Willys för nästa projekt.. stor handling!

Nellie tycker inte om att storhandla med mig, men där är vi nog ganska överens, för jag tycker inte om att ha med henne när jag storhandlar heller!!

Jag plockar i varor i kundvagnen, hon kastar ur dem.. jättekul lek!

När vi kommer ut till bilen och ska plocka in varorna så inser jag att min bilnyckel är borta.. skjut mig!
Tack å lov hittar jag den när jaga vänt ut och in på hela handväskan.
Vem fan La så mycket skit i min väska?!?
Åker hem och regnet öser ner, skyndar mig att packa in allt för att sedan stressa iväg till skolan och hämta killarna. Pga en Misstänkt pedofil som försökt locka med sig barn i sin bil med godis får inga barn gå hem själva, sjuka jävla idioter de finns!!

Hem och laga mat och underhålla 3 hungriga trötta barn, slänga i sig maten, köra Simon till Teater och städa & packa i lägenheten… helt slut när jag kom hem vid 19 på kvällen! Kan ha sagt några mindre trevliga ord till min sambo, För allt var ju hans fel.. vem ska jag annars skylla på?!?
Ny dag nya tag..

image

Kommentarer inaktiverade.