att jobba med döden

Jag trivs toppen på jobbet.. men att jobba på en palliativvårdavdelning så nära inpå döden sätter igång tankarna.. och lär mig uppskatta livet ännu mer!

När jag tackade ja till jobbet visste jag ju att vårdtagarna var döende, men jag hade nog föreställt mig att de skulle vara gamla.. och färdiga med sitt liv lixom.. inte att de kan komma in folk i min ålder.. folk som lämnar små barn efter sig..Fuck cancer!

När de kommer in en vårdtagare på Vilan som de heter, så har de en förväntad levnadslängd på max 3 månader..  Hur hanterar man ett sånt besked? hur skulle jag reagera om jag fick 3 månader kvar att leva? Ja alla sådana tankar kommer så här när man är ny på jobbet.

Att stå inne hos en vårdtagare när h*n tar sitt sista andetag gör ont, jag måste lära mig hantera de anhöriga, jag har så svårt att se människor gråta utan att själv börja gråta.. Men jag har lyckats hålla ihop och hantera de bra under arbetspasset.. men bryter ihop en smula när jag kommer hem.
Döden är så hemsk, men ändå fin på nåt sätt.

Ta vara på livet mina vänner.. de går inte i repris.. eller?!

images

 

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.