jag får skylla mig själv..

Idag hade jag massa saker som stod på schemat.. och desutom skulle jag vänta in Elgiganten som skulle komma med vår nya diskmaskinen (äntligen är vi med diskmaskin igen!)

Jag hade en sådan där dag då hjärnan inte vill hänga med… då allt gick lite emot mig.. men bara sådär lite så man ändå inte riktigt hade någon anledning att vara riktigt irriterad på nåt.. En dag man borde ta de lugnt, varva ned.. men vad gör jag?

Jo jag ställer mig i köket och får för mig att baka två surdegslimpor, samtigt göra egen pizza from the scratch.. dvs jag gör både degen och pizzasåsen själv.. samtidigt som jag hackar de som ska vara på, mozarella, salami, lök..det är kastruller och degbunkar och grejer överallt..
image

och en liten dotter på 11 månader som vill vara med och hjälpa till… ja de är kaos med andra ord.. både i käket och i min hjärna.. men då får jag den smarta idén att jag ska göra mat till Johan & Simon som ska vara ensamma hemma i helgen.. så jag ställer mig och gör köttfärsås.. hackar lök, morötter, vitlök, paprika.. ja ni fattar.. de blir ännu mer kaos!

Varför får jag sådana dumma idéer? för mitt i allt ångrade jag ju mig såklart och ville lägga mig i soffan..eller låsa in mig på toaletten…eller hoppa bungyjump.. ja allt annat än att stå i köket med en gnällig bebis och tusenmiljoner saker överallt..

Men jag överlevde.. och slutförde de.. och nu sover alla barnen sött.. och jag sitter här och njuter av en hembakad smörgås..

Och varför lagade jag mat till Johan & Simon som de kan ha i helgen? Kan de inte laga mat själva? JO.. men jag är lixom van vid att de är jag som fixar maten (även om jag inte alls gillar att laga mat) så jag ville vara säker på att de har nåt att äta.. herregud jag hör själv hur dumt de låter.. jag får skylla mig själv helt enkelt!