Prins Simon

Min charmiga lilla Simon, han säger så roliga saker varje dag.

tyvärr är jag dålig på att skriva upp dem, skulle ha en hel bok av tokigheter den gossen sagt nu annars.. men nu tänkte jag bjuda på några av veckans Simon citat..
I veckan har han vart i kyrkan och övat inför Lucia, så det är mycket Jesus snack just nu.

Simon: – Mamma ikväll är det nobellmiddag , då kan man se på våran Silvriga Drottning på Tv.
Jag: Haha Drottning Silvia menar du? hon är inte silvrig, hon heter Silvia i förnamn.
Simon: -va? är hon inte silvrig?  <en besviken Simon>

Simon:-Mamma det är tur att vi människor har lärt oss måla och rita nuförtiden
Jag: -Jasså, vadå menar du?
Simon: –Jo för för förr i tiden visste man inte att man kunde måla tavlor och sånt.. så då tog man människor och spikade fast på väggen, det är därför Kungen spikade upp Jesus på vägen, han hade varken affisch eller tavla.

 

Simon: -Mamma Jesus uppfan påsken, julen och våren tror jag.. så han är en god man. Men han som uppfann Hösten är nog lite elakare.

simon

 

Simon älskar att baka, häromdagen lånade vi en bak-bok till honom på biblioteket, med lätta recept som han själv kan klara.

Han valde att börja med att göra syltgrottor. Han följde receptet noga (och ja självklart var jag med honom och hjälpte honom med ugnen osv) men när han skulle fylla dem med sylt stod de ju inte hur mycket sylt han skulle ta -Du får pröva dig fram, sa jag.
Han tittade lycklig på mig –Wow, då känner jag mig som Alfred Nobell.. han prövade sig fram, och till sist uppfann han dynamiten.. sa han entusiastiskt.

Kommentarer inaktiverade.