Hjälp Hjärna till!

Livet rullar på…lite upp & lite ner.. livet helt enkelt!

Det har tyvärr varit mycket sjukhusbesök som tagit tid & energi detta året. Och eftersom de mesta ”problemen” i vår familj verkar vara i hjärnan, så vill jag nu göra vad jag kan för att stötta hjärnfonden för att bidrag till mer forskning och hjälp till några av våra vanligaste diagnoser, så som Autism, Migrän, Epilepsi, Bipolär sjukdom, Alzeimers,Demens,  Adhd, MS, stroke, depression, Ångest, Dyslexi, hjärntumör, ätstörning, Cp, parkinson, Down syndrom, beroende sjukdomar m.m

Lucas fick ju sin Autism diagnos för flera år sedan. Och migrän har han haft mycket problem med från och till i perioder.
Nu i veckan har vi tillbringat 2 eftermiddagar hos logopeden för hans dyslexi utredning. När han var där uppmärksammade logopeden 2 frånvaroattacker. Något som även hans (fantastiska!) assistent i skolan påpekat några gånger. Han gjorde ju ett sömn EEG för misstänkt epilepsi för ett tag sen. Jag har nu pratat med hans läkare på habiliteringen, och han tror helt klart att Lucas har epilepsi (vilket är väldigt vanligt att man har när man har autism) så vi kommer nu läggas in för monitorering en vecka för att försöka fånga frånvaroattackerna på långtids EEG. Han kommer alltså vara uppkopplad på EEG och filmad och bevakad varenda sekund av dygnet i 5 dagar.  Eftersom han inte har det varje dag, så kan de ju mycket väl vara så att vi har otur och de inte händer någonting alls just den veckan. Oftast har migränen kommit när vi varit iväg och de varit mycket intryck. Nu kommer han ju vara instängd i ett rum, men vi får hoppas de kan fånga något på film.

Simon går på Bup, och ska prata med en läkare nu på torsdag igen. Han har mycket ångest, social fobi och utreds för ADD.

Och jag ska göra en neurologisk undersökning och går hos arbetsterapeut en gång i veckan eftersom jag fått problem med min högra hand (eller ja hela högra sidan av kroppen egentligen) efter den konstiga halvsides svagheten jag drabbades av i våras när sjukgymnasten upptäckte att jag inte hade några reflexer eller styrka i höger ben och arm . Det höll ju ack & lov bara i sig några timmar, men jag har inte riktigt fått tillbaka styrkan i höger hand tydligen, och jag är väldigt skakig (har alltid varit de iförsig) fortfarande.

Så ja.. att stödja hjärnfonden känns väldigt aktuellt,  jag har stöttat dem flera gånger innan, men nu har jag gjort min egna insamling för att nå ut till fler.

Så klicka gärna in och skänk ett litet bidrag till hjärnfonden du oxå genom att klicka här och välj en valfri summa .