Bad News

Varit dåligt med uppdatering, jobbat i helgen… och jag har ju ingen telefon att blogga från längre *snyft*

Tyvärr var de ju inte bara så att skärmen sprack, utan den sprack på helt fel ställe så man kan inte använda den alls, jag kan inte trycka in min pinkod, och därmed inte sätta på telefonen.. det störiga är att innan den dog helt, så fick jag 4 sms, jag såg att de kom, men inte från vem, och jag kunde inte läsa dem. Så är det någon som läser det här som sms’at och inte fått svar, så vet nu varför.

Något ännu värre är att jag var hos tandläkaren med Nellie idag, mest för att ha kollat upp de för att kunna anmäla de till försäkringsbolaget, jag trodde ärligt talat inte de skulle vara någon större fara.. men tyvärr sa tandläkaren att hennes framtänder var såpass upptryckta, så de kommer behöva dra ut dem sen, och det var stor risk (han sa t.om väldigt stor risk) att hennes kommande vuxentänder oxå tagit skada och kommer vara missbildade när de växer ut.. så jäkla tråkigt.. Det är ju bara tänder.. men jag blir ändå så himla ledsen för Nellies skull.

Jag ramlade ju när jag var höggravid förra året och fick spricka i mina framtänder oxå.. så vi kommer åtminstone va lika där 😉

Trasig telefon, trasiga tänder.. och Pms på de.. ingen vill vara i närheten av mig nu..

Otur

Denna veckan har vart fullt upp, jobbade 2 nätter i rad 21-07, men hade ju Nellie hemma på dagarna så kunde ju inte sova.. och med facit i hand så hade de nog behövts åtminstone 3-4 timmars sömn.

Idag har jag vart ganska off kan man säga. Sömn är viktigare än man tror.
Men Imorgon jobbar jag 9-19 så inatt kan jag sova som vanligt 🙂

min älskade lilla Nellie kröp över mina ben, och tippade över benet med munnen rakt i golvet.. det blödde jätte mycket.. och tänderna slog till så de har flytta på sig.. det syns jätte tydligt.. och jag blir såå ledsen varje gång hon ler nu för då ser man hennes sneda tänder.. och jag får så dåligt samvete.. var ju inte mitt fel, en olycka händer så lätt.. men känner mig ändå skyldig. På måndag ska hon till tandläkaren och kolla upp de. Hoppas de rättar till sig så hon slipper ha så sneda tänder när hon blir större :-/

KAOS

 

Ny vecka

Hoppas vädret fortsätter så här hela veckan. Underbara sol!!

image

Började veckan med utvecklingsamtal med Lucas. Sedan blev de en slushice på vägen hem.

Denna veckan ska jag jobba 30 timmar. Och på lördag drar J’s poker igång igen.

image

Som vanligt vet jag aldrig när de är lagom så har kört slut på all energi idag..

image

Och de har även denna lilla damen gjort…

Inte som de brukar

Denna veckan är inte som de brukar.. J är pappaledig för att jag ska kunna fokusera på att plugga och jobba.

De senaste dagarna har jag jobbat på ett nytt ställe.. och jag trivdes verkligen jätte bra.. så där hoppas jag få stanna 🙂

MEN det här med att de inte är som de brukar.. att det inte är jag som har full kontroll på allt hemma känns skumt.. de gör mig totalt förvirrad att släppa på ansvaret.

 
image

Min egna superhjälte rycker ut och hjälper brevbäraren när poscyklen blåste omkull och all post flög iväg

Välkommen till Familjen Baby jogger City Mini Versa

Vi har ju letat länge efter en ny sulky att ha i bilen. Emmaljungan är perfekt som promenadvagn. Men vill ha en liten smidig vagn som är lätt att fälla ihop. Dock hade jag en del krav så de var svårt att hitta en som uppfyllde dem.. så vi har letat länge.

Jag ville att den skulle ha :

  • svängbara framhjul
  • hyffsat stor förvaringskorg
  • justerbart handtag (eftersom jag är ganska kort & Johan väldigt lång)
  • justerbart fotstöd
  • vändbart säte..

baby_jogger_sittvagn_city_mini_versa_2014_red-26461082-1742913886-Och just de där med vändbart säte gjorde att många av de vagnar vi tittat på föll bort..

Jag var inne på en britax B-dual ett tagl, den är ju så himla snygg i lila. Men hörde sen att många var missnöjda med den..
Baby jogger däremot verkar alla mina vänner jag frågat va nöjda med. Så vi var inne på en vanlig baby jogger mini.. funderade på att beställa en Mini GT igår.. men den var lite dyr…
av en slump hittade jag denna modell idag, som uppfyllde alla mina krav.. dessutom var de 50% på den… och då kändes de som de var meningen att vi skulle slå till..
kommer en recension när jag provkört den lite..

BJ City Mini Versa har samma mått och funktioner som en City Versa GT, men med samma hjul som en City Mini, vilket gör att den väger lite mindre.

Söker du oxå en sulky med vändbar sits kan denna mallen va bra att gå efter..

Baktvnda-sulkys-ny

 

T.om Johan är lite kär i vår nya vagn

Vårkänslor

Våren är här!

Kanske bara tillfälligt, man vet ju aldrig i Mars.. men jag njuter så länge de varar.

image
Mysigaste som finns

Igår var en riktigt snurrig dag.. kom till skolan för att hämta Simon, sa till honom på skolgården att han skulle hämta sin väska för han skulle få leka med Nova.. något han verkligen sett fram emot.. men då kommer fröken ut.. och frågar om jag vill ta utvecklingssamtalet lite tidigare eftersom jag ändå var där..

Visst f*n, jag skulle ju ha utvecklingssamtal, hur kunde jag glömma de.. frågade Rebecca om vi kunde komma lite senare istället och de gick bra.. men när jag kommer ut från mötet har jag 5 missade samtal från J, som satt hemma och väntade på oss för han hade inga nycklar..  De blev för rörigt för mitt huvud att organsiera upp allt så tyvärr ställde jag in träffen med Rebecca & co.. Simon blev besviken för han gillar verkligen Nova.. men får hoppas de bli av senare i veckan.
image

Idag var de talangjakt på killarnas skola.. Simon var med i ett nummer och sjöng en Hawaii sång, han var så söt.. förlåt jag menar cool i sin keps, hawaiihalsband och solglasögon.
image

Ta vara på livet!

Ta vara på livet.. imorgon kan de vara försent..

644x429(ByContainerAndImageFill_CutTopBottom_Transparent_True_False_Undefined)

Vid 14:45 åkte jag förbi här..jag var på väg att hämta ett par skor jag köpt till Simon.. 15 min senare sker en stor trafikolycka där 2 omkommer..en 3e är läget kritiskt för.. tragiskt!

Men vid sådana här tillfällen..när man tänker.. det kunde lika gärna varit vi.. Så blir man extra tacksam för livet!

Mellofinal & 1års firande

Solen skiner.. solen kan göra under för humöret, vilken energi man får!

image

J är fortfarande i London.. men jag & barnen får besök av mamma & Jonas ikväll.. Mellofinal och födelsedagsfirande av våran lilla 1åring står på schemat.

Inte nog med att vi får sällskap… mamma lagade lasagne i förmiddags som hon tar med.. mammas lasagne är den bästa! L & S blev överlyckliga när jag sa att vi ska äta mormors lasagne ikväll.. inte bara jag som älskar den med andra ord!

Har så ont i nacken.. haft de i flera dagar, häromdagen kräktes jag om jag vred på huvudet för jag fick sådan jävla huvudvärk och de kändes som nacken skulle gå av.. Så mina kloka vänner.. hur lindrar man nackspärr? Ska man försöka vila nacken eller röra så mycket som möjligt på den?
image

Städa.. hur gör man?

Jag tycker inte de är tråkigt att städa.. tycker det är ganska kul faktiskt.. men grejen är att jag är värdelös på de.. jag kan städa i 8 timmar, och de ser rörigare ut efter de 8 timmarna än innan jag började..

Idag skulle jag röja i Tv-rummet.. vårt matsalsbord har blivit mitt ”projekt-bord” som Johan kallar de.. jag är nämligen bäst på att starta olika projekt och komma med tusen idéer på vad jag vill göra.. men jag är sämst på att avsluta dem..

image

image

Hur som helst så kommer jag efter en timme på mig själv med att stå inne i killarnas rum.. och sortera pärlor i färger.. de var inte alls de jag skulle göra.. men detta är så typiskt mig.

Jag börjar med en sak.. och helt plötsligt utan att jag vet hur de går till så håller jag på med nåt annat.. är så trött på mig själv.

Vi flyttade in här för 6 månader sen.. och bara halva hallen är målad.. för jag tröttnade efter ett tag, så halva hallen är grå.. och halva gul.. snyggt..

Jag har mina naglack, cd-skivor och böcker sorterade i färgordning.. men allt är en enda röra runt mig.. jag vet inte hur jag ska göra för att städa snabbt och effektivt?!

Badrum & kök städar jag i stort sett varje dag.. så de är ju inte smutsigt här.. men rörigt! Och röran i min skalle ska vi inte prata om…

 
Nu rymmer jag från röran och går på promenad med Kidsen.