tjejkväll

Lördagkväll.. och det är bara jag & Nellie hemma.. tomt.. men mysigt!

Fick sluta lite tidigare på praktiken idag för att skjutsa in killarna till Malmö. Johan ska på poker-final, och festa natten lång.. Lucas & Simon ska fira jul med deras biologiska pappa på hotell i Malmö.

Så här sitter jag, med makten över fjärrkontrollen.. och behöver inte hets äta ur godispåsen.. för jag får ha den för mig själv mohaha..

Lillfisen sover sött.. jag ville nästan att hon skulle somna bredvid mig ikväll.. men eftersom ungen är galen och reser sig upp, klättrar, och är sällan still en sekund numera.. så går inte de.. då får ingen av oss sova..

Jag har letat upp julpyntet i källaren.. vill inte ha massa tomtar framme iår.. men några stycken får allt komma upp, och adventsljusstakarna såklart.. de är ju mysigt!

 

 

Playdate

Johan är pappaledig idag, Hans kompis Rickard är här med dottern Linnea.

Nellie tyckte de var lagom kul när Linnea försökte sno hennes napp, men efter ett tag erbjöd hon själv att Linnea fick låna den.
image

Jag sliter med en uppsats om barnfattigdom.

Har nu gjort halva praktiken och de går jätte bra, men visst är de tufft.

Allt går sönder..

allvarligt talat, nu får de räcka.. det börjar med att bilen går sönder.. sedan micron.
Och igår gick diskmaskinen sönder, panik! Jag vaknar och ska göra mitt morgonkaffe och då funkar inte kaffebryggaren.. ännu mer panik!

Ett par timmar senare lägger även hårtrimmern av när Johan håller på att klippa sig.. börjar ju nästan tro att de spökar här!

Slut i rutan..

Vart en lång dag för hela familjen, det är en stor omställning det här med att jag ”jobbar”.
Så alla barnen har somnat, och jag och Johan sitter i varsitt rum, vid varsin dator.. som de brukar vara nuförtiden. Osociala? Nädå, ibland chattar vi faktiskt med varandra 😉

Imorgon ska jag & Lillfisen på Babyrytmik, hon älskar musik så de kan nog passa henne. Sen ska jag jobba 15-22.. Lördag är jag ledig, då ska Johan iväg och spela badminton med en kompis så jag & barnen tänkte hitta på nåt. Typ åka till Helsingör.
Söndag jobbar jag 9-22.. 13 timmar.. my god! Borde vara krav på att man är ledig dagen efter ett sånt pass.. men nädå, 9-19 dagen efter jobbar jag igen..

Nu ska jag snart krypa ner i soffan och se ”liv med autism” på nätet …jätte bra serie, särskilt för mig som har en som med Autism.. kolla vet jag, finns 8 avsnitt som du hittar här.

 

Sjuk liten tjej

Lilla Nellie har feber och är jätte förkyld.
Nu har hon äntligen somnat, jag ägnar kvällen åt att fightas med min ångest och ser på ”livet med autism” på urplay.

image

Mysigt när fisen somnar på min mage..

How you remind me

Lyssnar på Nickelback på Spotify (spotify är en genial uppfinning) och laddar inför kvällens konsert, jag fick nämligen en biljett till Nickelback av mamma & Jonas i 30 års present.. och ikväll är det dax.. jag & mamma ska till Scandinavium.. ska bli super kul!

Tyvärr blir det en snabbvisit i Skene eftersom jag ska praktisera 9-21 på söndagen så vi måste åka hem på lördag igen..  Där har vi en av nackdelarna med vårdyrket.. arbetstiderna.. kvällar & helger är inte kul att jobba när man har familj. Den andra nackdelen är lönen..

Men tillbaka till Nickelback.. undra hur många gånger jag lyssnade på Nickelbacks ”how you remind me” när den kom ut.. många!

Det var ju faktiskt inte mer än ett par veckor sen jag var på konsert faktiskt,Syster sol i Malmö, även då var de mamma & Jonas förtjänst, J fick 2 syster Sol biljetter i födelsedagspresent..

Jag & J på väg til Malmö för att se Syster sol
Jag & J på väg til Malmö för att se Syster sol

Hjärnspöken

Jag har bestämt mig för att ta itu med mina hjärnspöken, som styr & ställer över mitt liv.

Jag har alltid varit en periodare…när de gäller de mesta. Ja nu lät de som jag är alkolist.. men jag syftar mer på sömn, mat, jobb och mitt sociala liv.

I perioder går jag ”all-in”, jag vill vara överallt på samma gång, har tusen projekt.. jobbar massor, helst på flera olika ställen, sover knappt någonting, har hur mycket energi som helst..tror jag ska klara allt..och kör på tills jag däckar/svimmar. Jag blir nästan manisk. Jag är så uppe i varv inombords.. så jag kan inte slappna av.. jag hinner inte tänka färdigt en tanke innan jag börjar på nästa.. Tankarna går så fort så jag blir åksjuk.

Sen kraschar jag.. då vill jag isolera mig från allt.. tror att alla hatar mig, allting känns omöjligt.. jag får världens sämsta självförtroende, orkar inte ens prata i telefon, jag kämpar mig igenom dagarna.. med en fet ångest hängande över mig. Istället för de snabba tankarna så grubblar jag på jobbiga saker..

Imellan dessa perioder har jag ”normala” perioder.. men det brukar alltid vara så att det kommer en jobbig period efter en bra period..

20130801-215125.jpgSå här har jag haft de sen jag var tonåring.. men för varje gång jag kommer in i en bra eller dålig period.. så blir de starkare & starkare..

Jag har faktiskt aldrig tänkt över det, de har bara varit så.. men min kära J, och några av mina vänner antytt att jag kanske borde söka hjälp..prata med någon.. och ja.. jag är ärligt talat själv ganska trött på denna bergochdahlbanan.. så kanske dax att göra nåt åt de..

Så där… nu fick jag skrivit av mig.. känns skönt bara de.. kanske räcker så.. kanske bara behövde lätta mitt hjärta?

 

 

 

Praktik..

Då var det dax att sätta klockan, och för första gången på  1,5 år ska jag ge mig iväg innan resten av familjen..

Imorgon börjar min 4 veckors långa praktik.. ska vara på ett gruppboende för vuxna med olika funktionsnedsättningar. Jätte spännande!

Men stor omställning att inte vara hemma när barnen ska nattas, jobba på helger osv.

Kommer sakna tiden med mina barn.. men herregud, de handlar om 4 veckor.. de går ju så fort så jag kommer inte hinna blinka.. kommer bli jätte bra… och Johan kommer bli gråhårig.. men de tror jag han kommer passa i… så de blir oxå bra!