Glömda inlägg

Nu när jag gick in på min blogg-app från mobilen såg jag massa opublicerade inlägg som jag trott varit publicerade.. Om morsdag, Simons födelsedag, kalvin loppet osv.

Får kolla upp de där sen, nu ska jag återgå till de glamorösa mammajobbet och byta bajsblöja..

20130529-114110.jpg

Mat & ro

Med 3 barn och alldeles för få timmar på dygnet, är de där med maten en ständigt dilemma.

Jag tycker det är viktigt med bra mat, särskilt för små växande barn… och jag tycker middagen är en av de bästa stunderna på dagen..i tanken.. för då sitter hela familjen ned och njuter av maten, pratar, skrattar & varvar ned efter dagen.

2013-05-20 17.52.22I verkligheten är det oftast inte lika  idylliskt.. tyvärr!

Först ska man planera vad man ska äta.. redan där har jag problem.. frågar man barnen får man oftast samma svar, köttfärsås & spaghetti i all ära, men 7 dagar i veckan.. nää tack!

Sen ska man handla, släpa hem all mat man handlat.. och allt för ofta kommer man på att man glömt nåt..

MEN det finns en lösning på detta såklart.. matkassar.. finns ju numera en uppsjö av olika matkassar man kan beställa..

2013-05-20 17.54.27Förutom priset är det även viktigt att det är varierad mat med spännande recept, och att maten är färsk, och att den inte fraktats längre än nödvändigt.. miljövänligt är ju ett stort plus.

Förra veckan hade vi matkassen ”Barnens bästa”  från Mat & Ro.
Och denna veckan saknar jag det redan.. har inte orkat handla än så ikväll fick de bli mackor.. och så blir de lätt om man inte planerat i tid.. det är nog de sm var skönast med att ha matkasse, slippa handla och planera.

2013-05-20 17.54.35Maten kommer direkt till dörren, kan inte bli smidigare!

Jag var rädd att det skulle vara för mycket ”barnmat” när vi valde barnens bästa, men detta var verkligen mat som passade alla i familjen!

På menyn förra veckan stod:

Måndag: Beefburgare
Tisdag: Lax med smak av dill
Onsdag: Bacongryta med färsk pasta
Torsdag:Karré med bearnaisesås
Fredag: Kycklingschnitzel

Så här står de på Mat & Ro’s hemsida

Vår idé är att göra vardagen lite enklare. Vi hjälper dig att planera och göra inköp. Matkassen packas med fräscha ingredienser och recept för fem middagar. Vi varierar måltiderna så att även vardagsmaten blir lustfylld och spännande. Råvarorna kommer från lokala odlare och producenter – du får färsk fisk, färskt kött, färsk kyckling och massor av nyttiga grönsaker och rotfrukter. Allt levereras i obruten kylkedja fram till din dörr.

 

Vi är super nöjda med matkassen,lättlagat, och super gott!!
finns flera olika att välja mellan på deras sida, så man kan hitta en som passar sin familj.

Kassen från mat & Ro gav verkligen hela familjen en annan mat-ro.. så de var ett passande namn!

Har ni provat nån matkasse? 

 

Tåg inlägg

Torsdag: Dagen började med huvudvärk av för lite sömn, och ett tålamod = 0. Lucas & Simon fick stå ut med mammas dåliga morgonhumör.. Vi kom iväg mot dagis vid halv 9.
Sedan tog jag & Nellie tåget till Helsingborg. Fick trevligt tågsällskap av söta Sara från Limhamn och hennes twins Ellie & Lykke. I Helsingborg mötte vi även upp 4 andra ”mars mammor” med bebisar för lunch på Grafitti och sedan en kaffe i solen.
Fick tankat ny energi, tack underbara tjejer!

too high

It’s to high, it’s so high.
Each and every time i try to reach it, it disappears up in the sky.
It’s unfair, it’s so unfair.
View More: http://aciresfoto.pass.us/evelinanellie’Cause each and every time i try to reach it, it’s to far up there.

And it hurts, it hurts.
Everytime i try to make it better,
it’s only getting worse, only getting worse.
It’s so wrong, it’s so wrong.
Everytime i try to talk about it he says ’We don’t get along’.

It’s unreal, so unreal.
You should be more careful ’bout what you say,
’cause you don’t know how i feel.

And it hurt, it hurts.
Everytime I try to make it better, it’s only getting worse.
It’s to much, it’s to much.
Everytime i try to give my best to you, it’s just not good enough.
It’s just not good enough,
just not good enough, just not good enough,


Ta vara på livet..

Just nu känns mitt liv lite upp & ner på många sätt.. men jag är ändå så otroligt tacksam för mina fina barn, och att jag är frisk och kan leka med dem… att jag kan springa efter dem i gräset, hoppa hopprep med Lucas, leka inte nudda golv med Simon, och snart hålla Nellie i handen när hon tar sina första steg..

Som jag skrivit innan har vi i Mars-gruppen (Eller marsMaffian som jag kallar de)  kommit väldigt nära varandra, vi har delat allt från första tankarna när plusset kom på stickan, vi har diskuterat allt mellan himmel & jord.. vi vet nog mer om varandra än man delat med ”riktiga” vänner..  vi känner varandra, fast några av oss aldrig träffats utanför internet..

20130521-102349

En tjej i gruppen har nu råkat ut för nåt fruktansvärt.. gör ont i hela mig att tänka på att hur det känns att vakna upp och veta att man aldrig kommer kunna Springa efter sin son…

Jag & Nellie postade ett kort till henne häromdagen, och jag ska packa ihop ett stort paket med Lucas & Simons kläder & leksaker de växt ur och skicka till deras lilla Caspian, men de räcker lixom inte, men nu har vi i gruppen startat en fond för att hjälpa A och hennes familj.. så nu kan även du hjälpa.. varje krona räknas!

Klicka här för att läsa om A och om hur du kan hjälpa!

2013-05-20 15.44.46

 

Pingst

Ännu en helg lider mot sitt slut.. och nu behöver jag hjälp av Sicka igen, eller annan kunnig person, varför firar man pingst??

haft migrän hela dagen (antagligen pga åskvädret!) och ont i rygg & höft så orkar inte tänka för mycket nu, istället bjuder jag på bilder från helgen..

 

20130520-035116.jpg

20130520-035134.jpg

20130520-035145.jpg
Lördagen inmehöll en massa sol & glada minee..Promenad i Lomma hamn, glads på Ribban i Malmö, och lunch på Espresso House uteservering i Limhamn, kaffe hos Holm i Oxie, grilla vid kolonin.

20130520-035354.jpg

Svettigt värre..

Men klagar inte.. Svettas betydligt hellre än att frysa!

20130516-152805.jpg
Det var förskolans-dag på Simons förskola idag (ser ni att jag inte skrev dagis för en gångs skull.. Jag kanske lär mig tillslut iallafall!)
De hade kastat vattenbalonger på en clown, bowlat och annat kul.