prata i öl

Mamma & Jonas firar 20 år tillsammans idag ; grattis till er !

och det firar dem genom att bo 2 nätter på hotell i Malmö, och sen på fredag kommer de hit.

Nyss ringde dem och ville ha tips på hur man tar sig till köpenhamn, hur man gör med pengar osv.. försökte förklara att det var smidigast & billigast med Jojo-kort och köpa Duobiljett, då sparar de 120 kr på en ToR biljett, Jonas började direkt ”nja det verkar krångligt, nja hur gör man det..” men för att få Jonas att lyssna och fatta var jag tvungen att prata i öl.. ni sparar 3 starköl på att göra som jag säger..DÅ plöstligt lyssnade han, ”wow Mirja vi kan spara 3 öl på att göra som Valle säger

ja av nån anledning som jag aldrig förstått började min familj plötsligt att kalla mig Valle för några år sen, Det började med att de kallade mig Valenius, och sen blev det valle.. hmm ja kanske börjar förstå varför jag är som jag är, man blir som man umgås 😉

Så ska man prata med mina föräldrar så prata inte i pengar, prata i Öl.. då lyssnar dem!

förstår för övrigt inte varför de firar skott-dagen i Malmö? där är ju skott-dag varje dag!

 

Big-PINSAMT-Brother

Varför springer de runt halvnakna hela tiden? Hanna W…say no more..och stackars Joe som är kär i henne, han kan inte vara klok?!  Jessica.. herregud, jag får höra att jag pratar mycket.. men hon slår ta mig fan alla rekord!

Tomt här hemma, Lucas är hos moster i Halmstad, Simon skyndade sig hem till grannen för att leka direkt efter maten.. försökte muta honom att stanna hemma, men han ville absolut leka med Vinne, annars brukar han ju bara vara 3e hjulet när Lucas & Vinne leker, så han tycker det är skönt att få leka själv med honom nu..

Så jag underhåller mig med bra musik & ett glas vin..och en jävla massa saltlakrids..

Älskade Lucas, Mamma saknar dig redan <3

Nästa station Båstad

Har Precis lämnat av lillprinsen (den stora av dem) på stationen i Halmstad där min lillasyster stod och väntade.

Nu ska de ha Moster-Lucas tid tills på fredag, första gången de är själva så, men det kommer gå toppen!

fast jag hade en liten tår i ögat när jag skulle säga hejdå till honom. Han har varit på så bra humör de senaste dagarna.. underbart!

Lucas har varit väldit orolig för att Johan inte ska komma tillbaka ”men mamma tänk om han vill stanna i Thailand?”  ”men mamma tänk om det inte går något flyg hem?” ” men mamma tänk om en hej äter upp honom?”  Så jag tror han tyckte det var skönt att se att han kom tillbaka!

Nu på tåget till Halmstad sa han att han vill åka till Lalandia, för vi fick sån reklam med Legoland & lalandia igår, och legoland ska han åka till med mormor & beffa i Juni.

Så han kom själv på idéen att vi ska spara pengar till att åka dit istället för att köpa saker, han tyckte till och med att vi skulle skippa Lördagsgodiset framöver för att spara mer. ”Mamma om det är nåt väldigt viktigt som du bara måste ha till skolan är det okej, men annars köper vi ingenting nu..okej?”  Förståndig pojke!

Sen sa han ”Mamma eller hur får man inte ha plastpåsar på huvudet?” – Nej det är sant.
Men det vet nog inte våran Mat-tant Rita på skolan, hon har plats på huvudet nästan varje dag” 

Tokiga unge!

Nu ska jag se ett avsnitt Big Brother.. ja jag erkänner, jag är en Big brother nörd i år igen!

 

 

Själv, men inte ensam…

Har en sån där sitta uppe och fundera kväll.. fast en positiv sådan.

Sitter här själv i mitt tv-rum med en tallrik risgrynsgröt med kanel och lyssnar på musik… är själv, men inte ensam.

För mig är det en stor skillnad på själv & ensam..  själv är något man är, ensam är något man känner sig.. håller ni med? Jag känner mig sällan ensam.. trivs med mig själv som sällskap, även om jag samtidigt är väldigt social av mig.

Nä nu är det bäst jag slutar innan detta blir ett sånt där jobbigt långt & djupt inlägg 😉

 

 

Rastlös kropp

både igår och idag har jag vart sjukt träningssugen, vill dansa Zumba, spela mitt fighting spel, men går ju på penicillin.. och förra gången (för knappt en månad sen) tränade jag ändå..och vad hände, jag blev jätte sjuk igen.. så vågar inte chansa denna gången.. får nog bli riktigt frisk först… och då ska ni se att mitt träningssug är borta igen antagligen 😉

Eftermiddagen har jag spenderat hos mina underbar grannar, kaffe och skitsnack.. och barnen härjade som vilddjur! 🙂

Imorgon blir det mycket tågåkande för mig, så tänkte ta med datorn och passa på att blogga..ööhmm.. pluggar menar jag ju *host host*

Sov gott mina vänner.. nu blir det ett avsnitt 30 grader i Februari på SvtPlay för mig..

Bilder på Lucas & Kusin Alvin

Krångel

Hej på er!

Ber om ursäkt för att bloggen krånglat (iförsig inget jag kan styra över), jag har oxå haft problem med att komma in på bloggen.. men nu äntligen verkar det funka.

Efter att ha skrivit, analyserat och tänkt tillbaka på ”cytotec händelsen” var jag helt slut i huvudet, samtidigt känner jag att det kan vara bra att bearbeta det ordentligt nu för att kunna lägga det bakom mig sen..

Jag tackade Nej till att medverka i de större tidningarna som Expressen osv, kändes konstigt att min svärmor och andra som inte vet något om det här, ska slå upp tidningen och se mig där lixom.. däremot vill jag ju att historien ska spridas för att rädda andra.. så jag kommer att medverka i reportage på lite mer lokalnivå.

Jag kommer även att få träffa Verksamhetenschefen Pia Teleman som även medverkade i programmet..

Imorgon ska min lilla Lucas ut på äventyr, världens bästa lillasyster frågade om hon får låna honom.. och Lucas tyckte det lät jätte spännande att få komma bort lite själv.. så imorgon efter min lektion åker jag till Halmstad och lämnar Lukie och tillbaka igen..

Nästa vecka är det dax för ny bloggträff med fina Fnulan (ni missar väl inte hennes blogg) , Söta Hannah Graaf & co. nån av mina läsare som ska dit?

 

Bild på Hannah B, Jag, Hanna Graaf och Maja från Blogg-träffen i November

Cytotec

jag har klarat 2 förlossningar utan nån som helst smärtlindring och ut kom 2 vackra pojkar!  Men  nu gör det så ont så jag vet inte vart jag ska ta vägen… och ut kommer ett dött foster…  dessutom tror jag snart jag förblöder.livet känns orättvist ibland! (ur min blogg den 22 Januari 2010)

Nämen fy vad hemskt att höra sig själv på radio, lyssnade precis på programmet.. Som Sofia i övrigt har gjort riktigt bra.

Det är över 2 år sen detta hände mig nu, och ja det är lite jobbigt psykiskt att dra upp igen, men när Sofia Boo från Sveriges Radio kontaktade mig för att göra ett reportage om Cytotec, så tvekade jag inte att tacka Ja (jo okej då, lite tveksam var jag kanske) eftersom jag vill varna andra tjejer om att råka ut för samma sak.

Reportaget sänder igår på kaliber, och det verkar som media nu sprider det här vilket är toppen!

Mamma ringde igår och sa att jag hade vart med mycket på ”dagens eko kvart i fem” igår oxå.

Men nu ska jag försöka att berätta vad det egentligen var som hände mig.. några av er har ju följt mig i flera år och har ju säkert läst om det för ett par år sen, men nu kommer de igen..

Jag var halvvägs i graviditeten,efter vecka 12 hade jag inga direkta symtom på graviditeten, men jag var just då i min mest stressade period i livet, jobbade långa dagar i köpenhamn, Lucas & Simon var då 2 & 4 år, hade hus som skulle skötas, mat som skulle lagas, hämtning, lämning.. pendling..försökte ta körkort, umgås med vänner.. ja jag hade helt enkelt inte tid att känna efter eller njuta av graviditeten… men jag hade ju inga symtom på att nåt skulle vara fel heller.

Men ett ultraljud i v.18 visade att bebisen var död.. jag var chockad, det var en manlig läkare som bröt på nåt annat språk.. isländska tror jag.. han var iskall, bara berättade att bebisen var död, de gjorde ett vaginalt ultraljud oxå.. sen kunde jag ta på mig kläderna och gå ut till sköterskan som gav mig 2 tabletter..cytotec.. jag skulle åka hem och stoppa upp dem vaginalt för att föda ut fostret.  Fick tabletterna i en lite papperspåse och gick ut.. det var i januari och hade redan blivit mörkt ute.. hemma väntade barnen med Sören.

Jag kommer ihåg att jag var helt chockad.. gick mot tåget, tankarna snurrade runt.. ringde Sören och skulle berätta.. då började tårarna forsa, men jag visste att barnen var vakna och väntade på mig hemma så jag försökte vara stark. Berättade för barnen, Lucas tog det väldigt hårt, Simon som bara var 2 år förstod ju inte riktigt.. men Lucas var ledsen länge efteråt. Men jag var noga med att förklara att jag oxå var ledsen och att det är okej att vara ledsen..

Dagen efter (tror jag) tog mamma & Jonas barnen till Skene så jag kunde ta cytotecen i lugn & ro..eftersom jag inte fått nån direkt information( mer än att jag skulle ta tabletterna, och det kunde ta ett tag innan det hände nåt, sen skulle fostret komma ut) så googlade jag mig fram till fakta.. det första jag kollade var FASS… men när jag sökte på cytotec där kom följade information:

Cytotec används för att läka sår i magsäcken samt i förebyggande syfte för att förhindra uppkomst av sår i magsäck och tolvfingertarm hos patienter med ökad risk för sår vid behandling med läkemedel mot inflammation och värk. Cytotec skyddar magslemhinnan genom att öka produktionen av slem i magsäcken och utsöndringen avbikarbonat i tolvfingertarmen. Cytotec hämmar även magsaftsekretionen och minskar nattlig magsyrasekretion (Källa: Fass.se)

När tabletten skulle tas var ju lite upp till mig.. men när känner man sig redo att föda ut sitt döda barn lixom? låg i soffan och googlade och då tyckte jag att jag kände sparkar.. var ganska säker på det till och med, och då blev jag ju ännu mer nojig, tänk om det var ett misstag, barnen kanske levde, bara var lite mindre än de skulle varit? Ju mer jag googlade och läse om cytotec, dessto värre historier och skräckexempel kom upp,  så jag bestämde mig bara för att ta det och försöka sova.. på 2 timmarn hände ingenting..på kvällen började jag blöda lite..jag undrade om jag verkligen gjort rätt.. men plötsligt fick jag enorm smärta i magen.. sen forsade det blod, rena blod badet.. jag kommer ihåg att jag satt inne på den lilla toaletten i huset och grät. för jag trodde jag skulle förblöda, det var verkligen blod överallt.. flyttade mig till duschen i det stora badrummet, det slutade aldrig blöda.. och smärtan i magen var olidlig..

(från bloggen den 23 januari 2010)

” på natten forsade det blod och vid 2 kom det som en stor klump som jag lixom fick krysta ut…men den kom inte ut helt. så jag hade en ”säck” som bara ville komma ut typ 10 cm, efter en timme ringde vi kk som sa att den nog skulle komma ut av sig själv. men igår förmiddag fick jag ringa igen, och fick prata med en jätte gullig barnmorska som sa att jag skulle komma in så de kunde dra ut den med tång. När jag kom in försökte barnmorskan få ut den med hjälp av olika instrument. Det gjorde ont men lyckades inte så hon fick kalla på jourläkaren. och så satte hon en nål i armen för de skulle ge mig nåt i den efteråt.

 

Min livmoderhals hade öppnat sig för att få ut fostret precis som den skulle, men sen hade den stängt sig för fort, så det klämdes fast halvvägs ut.

Men jourläkaren försökte, det gjorde skit ont, jag skrek, sören höll min hand, och den gulliga barnmorskan stod och klappa mig. Läkaren sa att om de inte lyckas få ut den måste jag sövas och skrapas, men jag ville att de skulle försöka lite till… sen sa hon att det kom ut i bitar så de kanske ändå måste skrapa mig. men sen hände nåt, den värsta smärtan jag upplevt, hon drog ut hela min magsäck och alla inälvor… åtminstonde var det så det kändes. men egentligen var det nog ”bara” livmodersäcken och moderkakan… men det var mer än tillräckligt.

Sen fortsatte komplikationerna i några veckor efteråt.. läs bla dessa inlägg från 2010..

där det står om hur jag har hög feber, mardrömmar, kallsvettas, får infektion som ska botas med 2 olika sorter penicillin 3 gånger om dagen, jag får citadon (smärtstillande morfinpreparat) men mår ändå skit.. den 19e Januari tror jag att jag var inne på KK och kom ut därifrån med dessa 2 tabletter, 31 Januari blev jag utskriven från KK efter en skrapning.. dagarna där imellan var ett rent helvete!

http://metrobloggen.se/evsi/infektion_saklart/

http://metrobloggen.se/evsi/biverkningar/

http://metrobloggen.se/evsi/battre/

http://metrobloggen.se/evsi/utskriven/

28 Januari skrev jag bla : Har fortfarande ont i magen, från och till känns det som nån vrider runt tarmarna precis som man vrider ur en disktrasa. men antagligen ska det vara så?!?  livmodern som drar ihop sig eller nåt..vad vet jag?

När jag tänker tillbaka på det här kommer jag ihåg att jag verkligen kämpade för att hålla mig stark och inte ge upp, men att jag hade så ont, mådde så illa, var så svag så jag bara satt på toaletten och grät & skakade imellanåt..

Men det som inte dödar gör en starkare sägs de ju..

 

Cytotec – kaliber

Jag vet att många vill veta lite mer om vad som hände mig när jag tog ”magsårsmedicinen” Cytotec, så jag kommer ikväll skriva en detaljerad historia om min upplevelse.

Efter radioprogrammet igår så har det blivit en väldigt ståhej om det här, vilket är BRA för då varnas fler tjejer från att AVSTÅ om de blir erbjudna cytotec.

Men så länge kan ni lyssna på programmet eller läsa artiklen om mig här 

Men ikväll berättar jag mer..nu är det snart dax för lektion igen.. börjar ny kurs idag.. spännande!

Allt eller inget..

har så mycket  att skriva om nu och så mycket som händer just nu så jag blir alldeles snurrig.. men det är som vanligt i mitt liv med andra ord.. allt eller inget.

Jag är överallt samtidigt eller isolerar mig helt.

Haft en underbart mysig helg (trots halsfluss & skit) med min solbrända pojkvän,svärmor & mina busungar.

Sen var jag med i Kaliber på Sverigesradio igår, efter det blev det värsta mediakarusellen och innan jag hann tänka skulle Kvällsposten dyka upp här med en journalist & en fotograf en timme senare.. men skriver mer om det sen…

nu har jag & lucas precis kommit hem från Lund där vi skulle prata med en psykolog men det blev inställt pga sjukdom.. nu skola för mig & Lucas… ciao!

Underbar morgon!

Vilken underbart härlig morgon (trots halsfluss & världens huvudvärk!).. är på så bra humör så jag nästan känner mig hög.

Är alldeles ensam hemma, men jag är inte en sån person som måste ha folk runt mig, har aldrig tråkigt hemma och njuter oftast av att vara själv en stund.. även om jag såklart saknar mina grabbar oxå.

Men idag var det underbart att vakna upp i tystnaden, solen skiner ute,  jag får börja dagen med en kopp kaffe och ett glas proviva i lugn & ro.. och ikväll ska jag se Melodifestivalen med Johan & svärmor..dock på Tv istället för live som det var tänkte 🙁

Men så är det, och idag ska det mycket till för att få mig sur eller deppig, jag är på sånt där äckligt bra humör så jag kan vända allt negativt till nåt bra..  (Fiffi, jag önskar dig en underbar kväll.. vi får ta igen det snart! love ya)

En gång sa en vän till mig ”varje gång solen skiner så blir du som en sol själv, har aldrig sett dig på dåligt humör när det är sol ute”

och det ligger nog nåt i det där.. solen påverkar mig enormt..!