Pust

för att förhindra ett nervsammanbrott så sitter jag här och ignorerar kaoset några minuter… lägenheten har vänts upp & ner.. vad hände?
Barnen är galna.. var är mina go’a barn?

Jag är ännu galnare… vart tog mitt tålamod vägen?

Idag har jag jobbat , snälla Rebecca körde mig hem så jag hämtade barnen 16:00 istället för 17:40, underbart.. tack snälla!!

Imorgon ska jag jobba på Rinnebäcks förskola igen med de goá barnen på Hagen… gjorde jag förra torsdagen oxå… var lite rädd att min padagogiska sida var bortblåst och att jag skulle bli tokig, men barnen var jätte snälla och personalen var underbar! Så de gick hur bra som helst..  då jobbade jag till stängning.. imorn slutar jag lite tidigare 🙂

Hade gympa med barnen, shit…jag insåg då hur illa min kondotion är.. måste åtgärdas!! men behöver nån som piskar mig.. peppar mig kanske oxå funkar? 😉

Fredag är det dax för Vanliga jobbet igen.. sen är det en väldigt efterlängtad helg!

Lördag ska Lucas på scouterna, sen ska vi passa Vincent & Vanessa så då blir de lördags mys med pizza & lördagsgodis.. Söndag ska barnen på Bio med deras pappa.. då ska jag passa på att städa!

Har lite hyllor och grejs som ska upp.. så en händig man efterlyses! 😉 Mitt försök att sätta upp en hylla igår slutade i katastrof!

Vill själv.. men kan själv vore nog att överdriva!

Imorgon är de september.. innan jag hann fatta att sommaren var här, så var den borta igen.. men september  kommer bli en bra månad i år.

Nästa helg är det Skene marten… och sen är ska mina fina vänner gifta sig så då blir det Bröllop.. jätte kul!

 

 

 

 

Innan det är försent….!

Efter 17  års äktenskap ville min fru att jag skulle gå ut med en annan kvinna och äta och  gå på bio. Hon sade, ”Jag älskar dig, men jag vet att den andra kvinnan älskar  dig och skulle tycka om att vara med dig en stund.”

Den  andra kvinnan som min fru ville att jag skulle träffa var min MAMMA, som varit  ensam i 20 år, men  kraven från mitt jobb och mina två barn hade gjort att jag träffat henne ytterst  sällan.

Den  kvällen ringde jag för att bjuda ut henne på middag och bio.

“Vad har  hänt, mår du inte bra”, frågade hon?

 Min  mamma är en kvinna som misstänker att ett samtal sent på kvällen eller en  överraskande inbjudan betyder dåliga nyheter.

“Jag  tänkte att det skulle vara trevligt att umgås lite med dig”, svarade jag. ”Bara  vi två.”

Hon  tänkte ett ögonblick och sade sedan, ”Det vill jag väldigt  gärna.”

Den  fredagen efter jobbet, när jag körde för att hämta henne, var jag lite nervös.  När jag kom till hennes hus märkte jag att även hon verkade nervös inför vår  träff. Hon väntade vid dörren.   Hon hade lockat håret och bar den klänning hon  hade burit när hon fyllde år den 19 november.

Hon log  med ansiktet strålande som en ängel.”Jag sade till mina vänner att jag skulle gå  ut med min son, och de blev imponerade” sade hon, när hon klev in i bilen. ”De  väntar med spänning på att få höra om vår träff.”

Vi gick  till en restaurang som inte var förstklassig, men väldigt trevlig. Min mamma tog  min arm som om hon var en Lady. När vi satt oss var jag tvungen att läsa menyn.  Hennes ögon kunde bara läsa stor text. Halvvägs igenom förrätterna lyfte jag  blicken och såg mamma sitta där och stirra på mig.. Ett drömmande leende låg på  hennes läppar. ”Det var jag som brukade få läsa menyn när du var liten.”sade  hon. ”Då är det dags för dig att slappna av och låta mig återgälda dig.” svarade  jag.

Under  middagen hade vi en angenäm konversation – inget märkvärdigt, men vi fick veta  vad som hänt i varandras liv sedan sist vi sågs. Vi pratade så mycket att vi  missade filmen:

När vi  kom hem till henne senare sade hon: ”Jag vill gå ut med dig igen, men bara om du  låter mig bjuda.” Jag gick med på det.

* *  *

“Hur var  middagen? frågade min fru när jag kom hem. ”Väldigt trevlig. Mycket trevligare  än jag kunde tro.” svarade jag.

Några  dagar senare dog min mamma i en svår hjärtinfarkt. Den kom så plötsligt att jag  inte hade en chans att göra något för henne.

En tid  senare fick jag ett brev med en kopia av ett restaurangkvitto från samma ställe  där mamma och jag var och åt. En medföljande lapp sade: ”Jag betalade i  förskott. Jag var inte säker på att kunna följa med; men i alla fall så betalade  jag för två platser – en till dig och en till din fru. Du kan aldrig förstå vad  det betydde för mig. Jag älskar dig, min son.”

I det  ögonblicket förstod jag det viktiga med att säga: “JAG ÄLSKAR DIG” i tid och att  ge våra kära den tid de förtjänar. Inget i livet är viktigare än familjen. Ge  dem tiden de förtjänar, för det här går inte att skjuta upp till “en annan  gång”.

* *  *

Någon  sade att det tar sex veckor att bli normal igen efter att du fött barn  …”någon” vet inte att när du väl blivit mamma blir inget “normalt”  igen..

Någon  sade att instinkten säger hur du ska vara som mamma … ”någon” har aldrig haft  en treåring med sig till affären.

* *  *

Någon  sade att det är tråkigt att vara mamma …. ”någon” har aldrig åkt med i en bil  som körs av en som nyss fått körkort.

Någon  sade att du är en ”bra” mamma, ditt barn ”blir bra” … ”någon” tror att det  följer med intruktionsbok och garanti till barnet.

Någon  sade att du inte behöver en utbildning för att vara mamma … ”någon” har aldrig  hjälpt en tolvåring med matteläxan.

Någon  sade att du inte kan älska ditt andra barn lika mycket som du älskar ditt första  … ”någon” har inte två barn.

Någon  sade att det svåraste med att vara mamma är förlossningen … ”någon” har aldrig  stått och sett sitt barn gå på skolbussen den första  skoldagen.

Någon  sade att en mamma kan sluta oroa sig när hennes barn gifter sig … ”någon” vet  inte att ett giftermål ger en ny svärson eller svärdotter under hennes  vingar.

Någon  sade att en mamma har gjort sitt när hennes sista barn flyttar hemifrån  …”någon” har aldrig haft barnbarn.

Någon  sade att en mamma vet att du älskar henne, så du behöver inte säga det till  henne … 

”någon”  är ingen mamma.

Mamma…jag älskar dig! kram Evelina

 

för 6 år sen…

Jag har vart dålig på att blogga… har inte orkat… hur mycket jag än försöker ta de lugnt, dra ner på kraven osv.. så känner jag mig helt slutkörd dygnet runt.

Igår fyllde min älskade son 6 år.. tänk att jag har vart mamma i 6 år.. galet!

Den 23 Augusti 2005 förändrades mitt liv, till det bättre… jag lärde mig vad äkta krlek är… för kärleken till sitt barn går inte beskriva.. det måste upplevas!

Lucas är just nu i en ganska jobbig period… nu försökte jag säga det på ett pedagogiskt och snällt sätt… jag kunde oxå sagt att han är en  pain in the ass.. Men så får man väl inte säga om sitt barn! 😉

Hade det inte varit för vår räddare i nöden My (blivande FRU Hansson hihi) som kör han till skolan de dagarna han vägrar gå/cykla, som hela tiden får han att känna sig trygg & välkommen till dem, och som lyssnar & peppar när jag gnäller…så hade jag nog låst in mig i en källare tills 6 års trotsen var över!

Även Malin min vän (som jobbar som terapeut) som var här och gav Lucas massa fina paket och pratade med honom för att lite fint luska i vad som är så jobbigt för honom.. och som gärna ställer upp att ta barnen ibland så jag får egentid med dem…tacK!

och sen alla mina andra vänner & familj som låter mig gnälla och gråta utan att klandra.. vad skulle jag göra utan er?

Jag trivs med att ha barnen på heltid.. men ibland är det tufft.. om de ändå hade somnat på kvällarna så man fick lite egentid så hade det nog varit lättare, men oftast somnar de samtidigt som mig.. och alltid i min säng..

igår väckte lucas både mig & simon vid 22 och ville leka med sin nya Buzz Lighter som han fått av sin pappa.. jag försökte förklara att jag gärna ville leka med honom.. men INTE på natten… då flippade han ut och skrek och hade sig tills jag blev tokig! Och imorse var han så klart dödstrött så när jag tagit på han kläder så somnade han om i hallen, sen tittade han på mig med sina blå vackra ögon och sa ”snälla mamma du måste förstå att jag verkligen inte orkar gå eller cykla…på riktigt!”

Så då fick jag ringa och fjäska för My så hon körde honom… guld värt!

Okej, det här inlägget skulle handla om Lucas födelsedag men blev mer gnäll & trots inlägg… hmm.. gör ett nytt inlägg om födelsedagen helt enkelt..

By the way… det sker snart stora förändringar .. ska bli spännande!

första skoldagen

Min älskade lille Lucas började skolan idag.

Han låg vaken när jag gick upp kl 6 och låg och funderade i sin säng.. han var jätter nervös men tyckte de skulle bli såå spännande!

men oj vad bestämd han är min son… kläderna jag tog fram dög inte… ”Mamma det är JAG som börjar skolan, och då bestämmer JAG vilka kläder jag ska ha på mig”

 Ikväll är det föräldrar möte på skolan.. Numera bor ju barnen heltid hos mig och träffar bara deras pappa lite då & då..  vilket är lite besvärligt sånna här dagar som ikväll när man vill gå på möte men har 2 barn som inte får följa med…

Men då har jag turen att ha så fina vänner som ställer upp… så Fredrik tar barnen ikväll så jag kan gå… Tack!!

Malin & Peter har dessutom erbjudit sig att hjälpa mig så jag kan få lite kvalitetstid med barnen en & en…  för det som är jobbigast just nu är att man alltid har dåligt samvete över att inte räcka till åt båda..

Så nästa lördag ska Simon vara hos dem så jag & Lucas kan hitta på nåt som han vill göra med mig ensam… han behöver det! Sen 2 helger senare gör vi tvärtom…

Vad skulle man göra utan sina vänner & familj?? Älskar er!!

 

 

Akut bronkit

Prinsessan Lucas ;-) Prinsessan Lucas 😉

Var hos läkaren igår.. febern är helt borta men lungorna blir lixom inte bättre… tvärom, blir oootroligt andfådd och får svårt att andas så fort jag får upp pulsen..

Akut bronkit blev dignosen, Astma har jag ju sen innan så ska fortsätta ta symbicort men bara en gång om dagen istället för 3 för mitt hjärta slår inte riktigt som det ska.. så de andra gångerna ska jag ta Pulmicort istället.. och sen morfin för ryggen & revbenen som gör ont, hostade så mycket så jag bröt ett revben en gång och det känns ungefär så igen… och sen Colliciana.

Eftersom hjärtat inte är helt på min sida men EKG ändå är okej så måste jag VILA resten av veckan och se om de blir bättre.

Var ju inlagd på hjärtavdelningen och gjorde alla möjliga hjärt-test förra våren så det känns lixom onödigt igen så länge jag inte bli värre..

Även om jag inte mår tipp topp så föredrar jag faktiskt det här framför en förkyldning… jag HATAR att vara förkyld.. blir sjukt irriterad dygnet runt när jag är det… har t.om hellre magsjuka… eller akut bronkit! Så tack du där uppe för jag slapp förkyldning iallafall 😉

SimseBims
SimseBims
Osminkad och sliten..men glad ändå ;-)
Osminkad och sliten..men glad ändå 😉

 

ju mer dom spottar…

Håll hårt i din goda vän, för där ute finns det gott om ormar
Gå med dom som  vill dig väl, även om dina fickor är tomma
Glöm dom som vill sänka dig, sudda  bort bad minded tjommar
Ju mera dom spottar på mig, desto snabbare kommer jag  blomma

Sudda sudda  bort dom
Nertryckare finns alldeles för gott om
Sudda sudda sudda sudda bort dom
Som hugger dig i ryggen när du vänder dig  om
Vi ser dom redan från start, ögonen säger en helt annan sak
Och det  visar sig snart att det rötnaste hjärta har helt annat skal
Vi suddar bort  alla tungvrickare
Dom blir mätta på att andra blir hungrigare
Dom vill se  oss som en byggsten i deras del av system
Så vi rör oss flummigare
Men  gropen som dom gräver kommer dom själva falla i
Men när dom slåss för att  skydda sin hierarki
För vad tror dom växer upp när så mycket hat gror?


Tänk i andra banor, jag ber dig!

 

jäkla lungor

Idag får de bli en tur till farbror doktorn, mina lungor är inte roliga.. och min medicin hjälper inte ett skit just nu.

Ska passa på att sova lite oxå.. min 6 åring testar just nu hur långt man kan gå innan mamma blir galen på kvällarna.

Min älskade lilla Lucas.. så många tankar i hans lilla huvud..  <3

Jag ger upp.. sommaren har nog försvunnit för gott…  nästa sommar tänker jag ha semester i Maj för då brukar det vara bättre än i juli -augusti ju

klockan är 8…dax att ringa VC

Vart jag mig i världen vänder…

vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer, längtar efter något som kan rädda mig..

Helt ärligt… Vart fan är sommaren? Det är ju fortfarande sommarlov för sjutton!

Imorgon får de nog bli en tur till farbror doktor efyer viss påtryckning från alla som hört mina host attacker och andningssvårigheter som kommer imellanåt.

Nu ska jag snart lägga bröderna bus, wish me luck!

Vad har jag gjort för fel?

Sötaste Lucas med ett väldigt temprament!

Jag måste ha varit hemsk i mitt förra liv (för ärligt talat kan jag inte komma ihåg att jag gjort nåt SÅ hemskt i detta livet så jag förtjänar all skit!)

Så fort nåt börjar gå bra så händer alltid nåt annat…. Men jag har lärt mig att blunda för de och se framåt…för det löser sig alltid på nåt sätt… och gör det inte det så överlever jag ändå lixom!

Det jag däremot inte kan blunda för, är min sons hysteriska utbrott på kvällarna som tar all min energi!

idag lyckades jag dock läsa och sjunga han till söms utan alldeles för mycket bråk… och guuuud va söta de är när de sover! 😉

Imorgon ska deras pappa hämta dem på dagis / fritids och ha dem några timmar tills jag kommer hem.  Ett tag funderade jag på att utnyttja sommarkortet (då man åker gratis i hela skåne) och lägga mig på ett tåg och sova, och hopppas att barnen somnat när jag kom hem så jag slipper bråkig läggning.. Men jag vet ju själv att jag är så löjlig så när jag väl är ifrån dem saknar jag dem varenda sekund!

Lillebror Simon däremot är väldigt duktig på att lägga sig numera… Skönt! Lucas blir dock tokig på honom för han pratar non stop medans vi ska läsa god natt saga… det där med att prata non stop känner jag igen…hmm, undra varför 😉

Nä om man skulle ta och lägga sig… har fortfarande grymt ont i ryggen (nån frivillig som vill massera så är ni välkomna 😉 ) och lungorna är oxå skit.. tar bricanyl varje morgon för att kunna komma upp men har oooont. Jaja, det gär väl över innan jag gifter mig som min mamma skulle ha sagt… känns dock inte så kul att höra nu…för känns som chansen att jag överhuvudtaget gifter mig inte är så stor. Betyder det att det aldrig går över? 😉

Natti natti!