körkort & schema

Har haft en körlektion idag…gick ganska bra, men jag föredrar skoda framför Nissan…och jag koncentrerar mig bättre med musik!

Nu ska jag strax baka lite negerbollar (ja kalla det vad ni vill!). Sen blir det ugnsbakad lax och potatismos till kvällsmat..

Ikväll blir det mys framför melodifestivalen…och imorgon har jag lovat älsklingen att åka med till lödde för han har tjtata om stadium nu i flera dagar..har vi tur har de fortfarande rea så vi kanske får tag på skor till kidzen…eller ja till oss alal 4 kanske

jag har suttit och pysslat ihop och ändrat på vårat nya arbetsschema tills jag tyckte att det blev bättre… inte helt lika bra som innan…men det går de nog ändå inte med på ändå.. så nu hoppas jag att de godkänner mitt schema (de har de alltid gjort innan men nu är ju Maria tyvärr mammaledig) , gör de inte det så kommer jag strejka tills jag får sparken…så det så! familjen är viktigast!!

Underbara morgon

Jag älskar helg morgonar, äta en lååång mysig frukost, sen sitta kvar och njuta av sin 4e kopp kaffe medans barnen leker. och sen som vanligt så brukar Jag & sören hamna vid varsin dator ett litet tad…har ju viktiga saker att uträtta…som att bygga nya hus i min stad  på facebook . *nörd*

Jag kommer inte jobba på måndag…och där föll en sten från mitt bröst.. läkaren ringer mig på tisdag, så i värsta fall får jag jobba på onsdag…men det ska jag försöka och inte tänka på innan på tisdag.

Den där ångesten förstör så mycket annars..

Nu ska jag stänga av datorn och ta en varm härlig dusch och fortsätta njuta av denna härliga lördag!!

trevlig helg på er!!

Bil

Vi ville ha en Honda Crv innan..

men efter att ha kört den nyaste modellen av Skoda Superb vill jag ha en sån..shit va skön att köra.. tror egentligen det var bilens skull att det gick bra sist, för en bra bilförare blir jag nog aldrig… vill man fuska kan ju bilen till och med fickparkera själv..hur smart som helst! *imponerad*

Jag glömde säga att vi ska vinna på Bingolotto på söndag…tycker lixom att det är våran tur nu..

SolSidan

Var lite besviken på första avsnittet av solsidan.

men det är ju hur kul som helst..

Va skönt att snön äntligen börjar smälta…även om man blir våt om fötterna så är det skönt att man kan ta sig fram med vagnen och att man slipper frysa häcken av sig. Våren är såååå välkommen!

Jävla allergi

Jag & älsklingen åt precis lite tapas…och plötsligt börjar det klia i ansikte, nacke, rygg & händerna.. sen får jag fullt med utslag i pannan…allergisk reaktion.

Men efter 12 betapren blev det bättre…tur att jag hade medicin hemma.. jävla allergi.

Åt nachos med ost & salsa, sparris med serrano, lufttorkad chorizo, tjocka grillkorvar, Kelda tomat soppa som jag rev lite vitlök och hade lite samba Olek…och sesam breadsticks…

Så jag gissar att det det var sesam stängerna som jag blev allergisk mot.

byta jobb?

Som ni nog har förstått vid detta laget så vantrivs jag på jobbet just nu.. och från och med måndag har vi fått nya scheman som innebär att jag & sören ALDRIG slutar eller börjar samtidigt…en av oss kommer alltid vara hemma sent och den andra får ta hämtning & lämning av barn och kvällmat och läggning själv. Vi har varannan vecka schema.

Vi kommer aldrig kunna äta ihop alla 4 (jo helgerna då förstås), ¨hade det blivit kortare dagar för barnen hade dte ju kanske vart okej, men det blir det inte heller.

Så nästa vecka har jag 8-18 vecka mesta av dagarna…vilket innebär att jag är borta 6-20, nää…det funkar inte. så nu är det dax att byta jobb!  Problemet är ju bara att om jag hittar jobb i sverige så är det ofta 8-16.30 jobb…vilket hade vart okej om dte var i kävlinge, men är dte i malmö blir det ju fortfarande lika långa dagar för barnen..och det jag vill är ju att få mer tid till hem & familj..är det verkligen omöjligt?

Min blogg har verkligen ändrats drastiskt från att vara en ”jag är lyckligast i världen och det är för bra för att vara sant” blogg…till en gnäll & depp blogg

jag vet att jag måste se framåt och göra det bäst av situationen, men det är svårt att låta bli att tänka på att jag snart skulle gå på mammaledighet och få bra föräldrapenning och massa tid till barnen utan massa stress.

men som sagt, nu ska jag bli positiv igen och se framåt… allt ordnar sig ju alltid på ett eller annat sätt!

Marbo

Hittade en rolig ordlista på min ”hem dialekt” marbo.

Beruskader =Full
Bläfta =Vifta
Dûver =Duger
Flång nyer =Helt ny
Förveten =Nyfiken
Lealöser =Utan stadga
Makklit =Bekvämt, enkelt
Rûset =Kyligt
Tyken =Uppstudsig, Näsvis
Sytligt =Otäckt, äckligt
Ögenaböj =Ögonblickligen

Minus

2 semlor igår och en idag…och nu sitter jag och kämpar för att inte dra på mig fler minus poäng genom att äta ännu en..

Hoppas på att få sova inatt…det kan man ju inte påstå att jag fått för mycket av de senaste nätterna.. Lille Simsen har så svårt med andningen och hostar  så mycket på kvällarna och nätterna.

Idag har ångesten om att börja jobba igen kommit smygande..har en klump i magen och känner mig gråtfärdig..varför?

Har iallafall börjat söka jobb här i sweden nu… förlorar en massa i lön, men det finns som sagt viktigare saker…

Vi blev lovade nya mobiler från 3 den 25 mars…så en månad till  får jag stå ut med min mongo mobil…kan inte svara när dte ringer eller ringa upp nån, men kan lyssna av telefonsvararen för då får man ett sms som man bara ska trycka på… så ni som har mitt nummer och inte vågar ringa nu.. är det viktigt så lämna meddelande på telefonsvararen eller hör av er så får ni vårt hemnummer.

Securitas

Haft en securitas sälgare här ikväll…han sa att det skulle ta 20 min men tror han var här i 2 timmar.

8500 kr fattigare (+270kr/mån) så kan vi nog iallafall sova lite tryggare om natten . Visst är det mycket pengar, och vi tvekar fortfarande…men tänk OM nåt skulle hända…då skulle vi bli skit arga på oss själva för att vi inte skaffade det.

Hemmet & familjen är ju trots allt det viktigaste vi har…så kan det rädda det så är det värt varenda krona!

Nu ska vi skärpa till oss och ringa nån takläggare som kan fixa taket oxå innan det är försent!!

Idag hade jag körlektion med en ny lärare… gick bra, och jag höll hastigheten för en gång skull…kändes mycket bättre att köra med honom…så ska försöka fortsätta göra det. Mitt mål är att ha körkort till påsk så jag kan köra barnen till Skene vid påsk… de tjatar om att de ska få vara hos mormor & beffa då .