Halloweenfest

igår var barnen på dagis mellan 9-11 för Lucas avdelning hade Halloween fest, så jag passade på att boka in en körlektion på 80 min,

Men fick sån huvudvärk när jag körde…solen lyste väldigt starkt så jag fick kisa och anstränga mig för att kunna se nåt..kan kanske varit därför?

Huvudvärken satt i hela dagen… men blev lite bättre efter ett tag och gick då över till illamående.

Men barnen var så snälla & söta igår…bortsett från när jag prata i telefons om vanligt…varje gång telefonen ringer får dom nån tvångstanke om att de skal ropa ,tjata & bråka.  spelar ingenroll om det är nån kompis eller om det är nåt viktigt (som igår när jag försökte prata med trygg hansa).

Men bortsett från de var de så härliga igår.

Nä jag skulle hänga tvätt så gav jag Lucas hans ren akläder som hängde till tork och bad han lägga dem i sin garderob.. jag hade förväntat mig att han kastat in dem i garderoben.. men när jag kom in efter en stund stod en stol jämte garderoben… och Lucas hade klättrat upp och prydligt hängt sina tröjor (5 stycken!) på galgar i garderoben. så duktig så!

snart helg, underbart!!!!

trött tröttare tröttast!

Mörkt när man går till jobbet och mörkt när man kommer hem. Jag har vart galet trött och frånvarande det tar alltid några dagar innan jag vänjer mig vid omställningen från sommartid till vintertid.

nu ska jag slappa lite framför tv’n.

Uppe för tidigt!!

Jag gick upp 04:45 som vanligt…trodde jag. Klockan var tydligen bara 3:45 *gäsp*

problemet är att Simon gick upp med mig…så jag kan inte lägga mig igen, för han vill ju inte sova nu. Så nu sitter jag & simon och äter yoghurt… kl.4:25 på morgonen.

jag kommer somna på jobbet….eller iallafall på vägen hem.

varför har inte mid dumma mobil telefon uppdaterat till vintertid som alal andra…gör inte telefoner det automatiskt nuförtiden?

skånska kurs

ja jag tror jags kulle behöva gå det. jag säger tydligen ord som jag trodde folk i hela sverige säger, som folk här tycker låte jätte kul.

Och skåningarna säger en massa konstiga ord som jag aldrig har hört talas om innan.

Tex så säger vi ofta jämte (= brevid) . typ ” han sitter jämte mig”, ”den står jämte kylen”

är det verkligen bara i mina hemtrakter man säger så?

Sen säger vi ju ofta keligt (= tråkigt) i marks kommun. typ ” vilken kelig lektion”. säger man keligt i övriga sverige tror ju folk man menar keligt som i mysigt.

Och här i skåne säger dem hela tiden klydd. det ordet har jag aldrig nånsin hört innan jag flytta hit.

hmm.. hade massa fler ord jag tänkte på innan, men nu har jag glömt dem.

Vet ni några roliga ord som man bara använder i vissa delar av landet???

god natt!

ögonen går i kors så nu ska jag krypa ner i sängen… jag & Simon gick ju upp 04.20 imorse (inte frivilligt), så inte konstigt man är lite sliten nu.

Sören fick sovmorgon till 8, då han väcktes av nybakade scones & äggröra (har blivit en liten lördags tradition hos oss)

Så imorgon har min älskling lovat mig en lite sovmorgon.  Sen vid 10 ska jag ju ut och göra Lund osäkert. Alex har precis skrämt upp mig av att dte finns fler bussar i Lund än Landskrona

Nu är jag helt fångad av det där caféspelet på Facebook… man ska aldrig börja med sånt!!!

Egentligen skulle jag & Sören ha en BJ date nu ( =Ben & jerry date), men jag är trött & tråkig så det blir inget… igår var det likadant… tror snart jag får skärpa till mig annars äter sören upp den utan mig

krocka med en buss

idag har jag kört igen…det gcik väl ganska bra, bortsett från att jag krocka med en buss…men det får man väl räkna med när man övningskör…eller? *host host*

Jisses vilken kalabalik (hur fasen stavas det??) det blev. Körläraren for ut och börja skälla och ropa på buss chauffören, folk kom springades och skulle kolla och lägga sig i. som tur var var det bussens fel…och inte mitt! annars hade jag nog aldrig satt mig i en bil igen. Och ingen skadades. men jag funderade  på att smita iväg och aldrig visa mig igen .

Nu sover busungarna sött. jag ska oxå passa på att vila lite. Imorgon ska jag köra i Lund, my god! så alla skåningar som läser min blogg… håll er lååångt från Lund imorgon!!!

Hosta & körlektioner

Shit vad jag har hostat de senaste dagarna. I går när jag vakna var jag helt säker på att jag skulle få åka in till vårdcentralen, hade jätte jätte svårt att andas. Men efter lite Bricanyl och frisk luft blev det bättre!  

Idag har jag oxå haft lit eproblem med andningen…men framför allt hosta! är inte alls förkyld eller nåt, men har sån riktigt torr rethosta. på tåget imorse hosta jag hela vägen (sen fick jag mega huvudvärk av hostan!) så de som satt nära mig på tåget tittade irriterat på mig, och hans om satt precis jämte mig suckade irriterat och bytta plats.. jobbigt, men jag kunde ju inte sluta!!

I går var barnen på dagis en stund på morgonen medans jag körde. jag hämta dem vid 9, sen var jag med på Lucas avdelning för att titta lite till halv 10, då vi hämta lillebror Simon.

Sen blev vi hämtade av min fina vän Alex som vi åkte med till Lödde, hon skulle köpa present till Roffe som fyllde år i går. Men mina barn (iallafall Lucas) fick ett flipp och gjorde allt tvärtimot, och tog av sig byxorna på Ica maxi! Straffet blev ingen youtube och ingen fika! (jag fick fika i smyg när barnen inte såg, jag ska väl inte behöva straffas för att mina barn var bråkiga? )

Sören har ändrat sitt schema från och med idag så han börjar 10:30 på fredagar, så han & barnen får en sovmorgon på fredagar. De hade haft dte jätte mysigt och barnen hade vart i såå gott humör, skönt för dem alla 3 . Det innebär att han jobbar till 17:3 på fredagar, mindre kul kanske, men för barnens skull är det nog bra!

Jag slutar ju 15 på fredagar så det blir inte så våldsamt långa fredagar för dem som dte var innan.

när jag hämta dem idag var det oxå på jätte bra humör, sen Kom Elin och hälsa på (våran blivande barnvakt…förhoppningsvis, men det är stor risk att hon ändrat sig efter att träffat oss idag!). Elins mamma jobbar på Simons avdelning. vågar inte lämna bort dem till nån helt främmande människa! Och när Elin kom blev Lucas osäker igen och flippa ur, han hade längtat efter att Elin skulle komma, men sen skulle han spela pajas och blev bråkig. Så synd när han blir sån. direkt när Elin gått var han sig själv igen.

Nu låter det kanske som han alltid är världens ängel när vi är själva… men om ni tror det blir ni lurade! Han kan vara ett litet monster ibland hemma oxå. Men konstig tnog glömmer man det så fort han somnat… för när de sover är de ju fantastiskt söta!

I helgen ska jag köra i Landskrona igen… sen måste jag nog börja med teorin oxå, inte gjort det än. Men nu har jag köpt ”RoadQuiz” cd-rom. Jag har lite svårt att hålla hastigeheten, kör gärna för fort. måste jag sluta med om jag nånsins ka få en tid till uppskrivning!

Idioter!

Sen Lucas fick sin cykel i 4 års present av mormor & beffa så har han inte suttit i cykelvagnen en enda gång, han cyklar alltid själv till dagis. Och det gjorde han även i tisdags… vi skulle bara lämna Simon den timmen som vi var på Bvc (barn psykologen som jag skrev om i tidigare inlägg),när vi hämtat Simon åkte vi direkt till Nova i Lund. Så vi låste fast cyklen och lät den stå vid dagis.

Nästa dag när vi skulle ta med cyklen hem är det några idioter som punkterat Lucas däck på cyklen.

Så sören fick ta cyklen i cykelvagnen jämte Simon och Lucas var duktig och gick hela vägen hem.

Vad är visten med att förstöra?? Sååå onödigt!!!!