På väg..

Står just nu På bussen på väg till frederikshamn. Men Det Har inte vart en problemfri start på dagen kan jag säga. Feber, ont i höften som fan! Bråk med några cykelägare på bussen (vilket gjorde att jag nästan inte kom med, eftersom de hade 2 cyklar och Det då inte var plats till simons vagn, trots att jag var först!) Ja hur som helst, nu är Vi på väg. Hoppas resten av resan går lättare. Saknar redan Lucas & Søren! / Evelina från mobilen nånstans mellan aalborg & frederikshavn

Vänterum=Smittorum

Jag & Simon är lite förkylda, och jag vet precis varför

Vi var ju hos läkaren i fredags på Simons 1års kontroll, och när vi satt där i det pyttelilla vänterummet satt det ju massa andra folk, och de flesta av dem satt och hosta och nøs.

Man ska aldrig gå till doktorn när man är frisk, för det slutar bara med att man blir smittad av någon av alla dessa sjuka personer som sitter där i ”smittorummet”

Ønskar mig!

mamma ringde och frågade vad jag ønskar mig i 25års present häromdagen, och nu när jag äntligen kom på nåt så svarar hon inte när jag ringer.

och eftersom jag har minne som en guldfisk så är det bäst att jag skriver det här, så jag inte glömmer bort det.

Så här kära mamma & bedstefar är vad jag ønskar mig….(alla andra som vill ge mig en present är naturligtvis oxå välkomna att välja och vraka på listan)

Denna kommer från Bilka och kostar 1499kr.

och denna underbara rosa cyklen kostar 1699kr (oxå Bilka)

Annars ønskar jag mig en Cykeltrailer med plats till 2 barn, denna kostar 1499kr i Bilka, med plats till 2 barn och 5 punktsele till båda 2.

Ska uppdatera min lista om jag kommer på mer…

Joo førresten, en helg på Sørup med Søren (inkl barnvakt!) vore inte fel

Ønskar mig även en Orbitrek, men det har Søren lovat mig

Vad är mitt liv värt?

Läste precis på aftonbladet om en kille som auktionerade ut hela sitt liv efter en skilsmässa. Hus, bil, och hans jobb som mattförsäljare, han fick tydligen 2,5 miljoner för sitt liv.

Nu är jag super nøjd med mitt liv och skulle inte vilja byta det mot något i världen (men en bostad skulle inte sitta fel), men det vore ändå lite kul att veta hur mycket andra tycker att mitt liv är värt.

Någon som skulle kunna tänka sig att auktioner ut sitt liv??

Jag skulle aldrig i livet vilja byta bort mina älskade killar

utmanad igen

Jag har blivit utamanad igen, både av Cinsaga & E-M.

REGLER:

Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir ”tagna” ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren tre nya bloggare och gör en lista av deras namn… Efter att det är gjort skriver han/hon en kommentar i deras blogg för att låta dem veta att de har blivit tagna och att de ska läsa ens egen blogg för mer information

okej, då børjar vi..Bad Søren om hjälp..

 1. Jag har tydligen konstiga tår (enligt Søren)
 2. Jag hatar glasspinnar, ryser i hela kroppen bara jag tänker på det!
 3. Jag gillar att ha det stökigt omkring mig (iafl om det är jag själv som har stökat ner, Søren hatar det! )
 4. Jag älskar att skriva listor, listor på vad som ska packas, köpas, göras…ja allt!
 5. jag har svårt att slänga saker, sparar på massa onödig skit (har dock blivit betydligt bättre än vad det har varit!)
 6. jag läser reklamer och kataloger baklänges

Och nu utmanar jag tessie, , Therese, Mamma

Pannkakor

Nu har vi hunnit tvätta 6 maskiner, ätit pannkakor, druckit kaffe, dammat och nu vilar barnen, Søren spelar Fifa och jag njuter av lite egen-tid.

Har pratat med pappa nu och han ville følja med och titta på huset, så jag & Simon åker till Sverige imorn, sover hos mamma en natt, åker till Kävlinge och kollar på huset, åker hem och sover hos mamma en natt till, och sen åker vi hem till Danmark igen.

Hade gärna stannat i sverige några dagar extra nu när vi ändå är där, men eftersom Lucas & Søren är hemma i danmark, och jag inte klarar mer än 2 nätter utan dom så får det bli så.

Rospiggen frågade om vi skulle køpa eller hyra huset, det kanske är fler som undrar så jag svarar här.

Huset är till salu, men eftersom det redan stor tomt så vill dom börja med att hyra ut det, så fort som møjligt, så om vi har tur så får vi börja med att hyra det, och om vi trivs så kan vi sedan köpa det, perfekt!!

Men de vill ju helst få sålt dte så fort som møjligt, och vi har ingen møjlighet att køpa det nu, så om dte dyker upp någon som vill køpa det så får dom det.

Så håll nu tummarna för att vi får hyra det!

Müslibullar

Rospiggen frågade om recept på Müslibullarna jag bakade häromdagen…sååå här kommer det, lätt och nyttigt (ja jämfört med mycket annat jag bakar iallafall)

Ca 25 bullar:

 • 50 g jäst
 • 5 dl vatten
 • 2 msk rapsolja
 • 1 tsk salt
 • 5 dl müsli
 • 10-11 dl vetemjöl
 • Lite müsli att strö øver bullarna

Gør så här:

 1. Rør ut jästen i ljummet vatten, blanda i olja och salt
 2. blanda ner müsli och vetemjöl (spara 1dl mjøl till utbakningen)
 3. arbeta samman till en smidig deg, jäs 45 min
 4. gör små bullar och pensla och strø øver müslin, låt jäsa ytterligare 30 min
 5. ¨grädda på 225 grader, 12-15min

Godmorgon

Jag & barnen sitter bänkade i soffan, Lucas väntar på att Postis Per ska komma Medans Simon glatt viftar med sin Teletubbies Dvd och pekar på Tv’n.

Søren sover, och det ska han få fortsätta med till han själv vill komma upp, jag fick sova hur länge jag ville igår..och vad gör jag?

Jo jag går upp när barnen vaknar och¨börjar städa…frivilligt!  Så jag får väl skylla mig själv lixom.

Ska se om jag får tag på min pappa sen oxå, vore bra om han kan köra mig och Simon till Kävlinge, vore skønt att slippa tåg. Åker troligtvis till Sverige imorgon isåfall.

nä om man skulle fixa lite frukost kanske…

Jag är utmanad

Jag fick en utmaning av cinsaga, så här kommer mina svar..

5 saker som finns på din att göra lista idag :

Nu är ju dagen nästan slut och det mesta är gjort, men *städa badrummet, * sortera Simons kläder, * duscha * fixa bananmuffins bakelser * uppdatera min blogg stod på min lista idag.

Vad gjorde du för 10 år sedan ? 

oj, det är lääänge sen, då måste jag gått på högstadiet, och antagligen precis fått sommarlov som jag förhoppningsvis njöt av.

Ställen som du bott på?

lite olika ställen i Skene, sen helsingborg ett år, Skene igen och nu Aalborg, förhoppningsvis snart Skåne.

5 saker som du skulle göra om du var biljonär

*Köpa ett hus (eller några stycken kanske)* ta körkort och köpa bil, * dela med mig till vänner & familj, * resa * öppna min eftrelängtade barnklädesbutik

Och nu utmanar jag Mamma, MalinMira,Tessie