Sjuk Simon

jag har ont i halsen, och nu har Simon blivit sjuk oxå.

han har vart jätte gnällig hela dagen, inte ätit nåt innan nu, då jag fick i han lite gröt. han har röda ögon och näsan rinner…stackars lille Simon.

Ser att det är Valborg i sverige idag…hade jag ingen koll på alls. Här i Danmark firar man inte valborg, men imorn är en helg dag, Kristi himmelfärdsdagen.

nu ska jag diska…saknar min diskmaskin søren…sen hann börja på kursen har disken börjat växa ordentligt…och nu måste jag diska. Nu inser jag hur bortskämd jag är som han Sören som alltid lagar mat och diskar.

Hoppas min lilla Simpn blir frisk snart

Lucas är i Legestue, men Sören är på väg hem nu och skulle hämat honom på vägen. skönt att få ha alla mina 3 killar hemma igen

Helgens planer

På lördag ska Fiffi ha 25-års fest, och Sören och Fiffis kille Johan skulle se fotboll. Vi hade verkligen sett fram emot denna helgen, både jag & sören är rörande överens om att vi behöver komma ut och ha lite kul. Jag har inte vart ute sen november (då lovade jag iförsig att jag aldrig skulle dricka igen).

 mormor & bedstefar skulle passa kidzen. Sören är ledg torsdag-fredag så vi skulle åka redan imorgon…perfekt tyckte vi. tills vi kom på att vi inte kan tag oss hem. Sören måste åka hem på söndagen, men vi vill inte åka hem 8 timmars resa med två små barn när vi är trötta och antagligen lite halv-bakis. Så därför bestämde vi att jag och barnen skulle stanna till helgen efter och åka hem då. Så kunde lucas få gå till ôppna förskolan som han tjatar så om oxå .

Men eftersom vi bara har våran stora klumpiga tvillingvagn som inte går att tag med så måste vi åka med en vagn. och jag kan ju inte ta med hem på färja, buss & tåg med två små barn, massa packning och en vagn.

Så det ser ut som vi får stanna hemma iallafall. .

Så nu blir det nog ingen mer Sverige-tripp innan vi flyttat…när dte nu blir

Blogg freak

varför är det så kul att blogga?? jag har ärligt talat blivit smått blogg-beroende, men kan inte riktigt förklara varför. Det är bara så skönt att få skriva av sig, även om jag mest skriver massa strunt.

Men jag har tappat bort alla mina trogna blogg-läsare, på miin gamla sprayblogg hade jag 500 läsare om dagen, här har jag inte ens 500 om månaden ju. och får man över 5.000 läsare på en månad tjänar man tydligen pengar på sin blogg…men 5.000 läsare låter ju galet mycket. Så några pengar blir dte nog aldrig av den här bloggen…men det gör inget, är ändå lika kul att blogga.

Jag är en blogg-freak!

Så här ser blogg-freaken ut, och min söta lilla Simon som tyckte fåglarna var mer spännande än kameran

Mat

Huvudvärken har släppt…men det känns som jag håller på att bli sjuk, blää!

Ska försöka tänka på vad jag äter, inte för att gå ner i vikt, men för att leva lite sundare och bli av med alla ovanor som godis på kvällarna osv. Går väl inte riktigt så bra som jag önskat kanske.

Dagen började bra, Kelogg’s K till frukost. sen åt jag Färsk pasta med räkor till Lunch, och till eftermiddags kaffet åt vi morot, gurka & päron. istället för kakor som det blivit lite för mycket av den senaste tiden.

Men sen blev det tyvärr Pizza till kvällsmat, och nu sitter jag här med mitt 2a glas cola och godis.

Men, ibland måste man väl få synda?!

Fåglen flög

Efter nån timme när jag hade samlat mod till mig för att gå in och släppa ut den stackars fågeln, så var den borta, så den hade antagligen lyckats ta sig ut själv…om den inte ligger och gömmer sig nånstans inne i sovrummet…usch, hemska tanke!  den hade dock lämnat lite spår efter sig, mysigt med lite fågelskit..not

Men det var väl tur att fåglen lyckades ta sig ut själv, för Sören var ju räddare än vad jag var till och med. Han hade nog inte kommit hem innan jag hade fått ut den .

Nu ska vi beställa lite Pizza…vad skulle vi göra utan Just-eat? eller pizza-bilen som Lucas kallar det .

HJÄLP! en galen fågel

skulle in i sovrummet och vila lite eftersom Simon nu sover middag, hörde konstiga ljud, gick in…och såg en galen fågel som flög vid fönstret…på insidan.

Jag är livrädd för fåglar (ja för de flesta djur tyvärr!),          och fönstret är bara öppet lite, så chansen att den flyger ut är ju kanske inte så stor…men jag vågar verkligen inte gå in och släppa ut den *fegis*

Sören kommer ju inte förän om ett par timmar…vad ska jag göra?

Nu har jag stängt dörren och hoppas att den stackars fåglen har det bra där inne. får så dåligt samvete över att jag inte kan hjälpa den ut men jag vågar verkligen inte. 

dessutom kan man inte stänga våran dörr riktigt så nu går jag och är nervös för att dörren ska gå upp och den galna fåglen attackerar mig…

Snälla Sören skynda dig hem!!!!

dagmammma dilemma

Vet inte hur vi ska göra med Simons dagmamma-plats.

han har haft sin plats från den 1 april, och sen dess har han vart där 2,5 timme + 2 timmar med mig en gång. Och för hans plats betalar vi 2000kr/månaden. Mycket pengar! Som dte ser ut nu är jag ju sjukskriven, och vi hoppas ju på att flytta snart, så jag satsar ju på att gå hemma tills vi flyttar. så Egentligen kunde vi ju säga upp hans plats och spara 2000kr i månaden. Men vet inte om vi vågar det, för man vet aldrig med kommunen, helt plötsligt kan dom få för sig att jag ska ut och jobba ändå…och då står v ju där utan dagmamme plats till Simon, så då ska vi hitta en ny dagmamma som kanske inte alls är lika bra.

åhhh….varför kan inte nån bara komma och ge Sören ett jobb nu så vi kan flytta??

ingen Vero Moda

Hade sett fram emot en shoppingkväll ensam igår, var ju Klubb-kväll på VeroModa, i nte bara för shoppingens skull utan mest før att komma ut lite. Men efter ett par timmar i stan och ett besøk hos tandläkaren  mådde jag skit. hade ont i min høft (som vanligt) och värsta huvudvärken som fortfarande sitter i. Så därför ska jag gå och vila lite nu medans simon vilar…men blogg-nörd som jag är var jag ju tvungen att uppdatera er om hur synd det är om mig först .  Dessutom vill jag inte lägga mig innan jag vet om Simon sover, hatar när man precis lagt sig till rätta….och så ska man upp igen.

Førresten sa Tandläkaren igår att dom inte längre får dela ut Colgate-tandkrämer för att den innehåller något cancer-framkallande medel. Vad innehåller inte nåt cancer-framkallande nuførtiden?

Grattis till Ewa som ska bli mamma igen  och Siri som ska bli storasyster.

Nu verkar det som Simon somnat så nu ska jag lägga mig och vila och hoppas på att huvudvärken försvinner.

Gravid

jag har inte vågat skriva nåt tidigare eftersom det har vart lite hemligt, men nu måste jag släppa nyheten….Jag ska bli moster igen. Min storasyster Angelica är gravid. Grattis till Angelica & Lars…och till blivande storebror Måns.

Nej…det är altså inte jag som är gravid. så bedstefar…du kan vara lugn. Du hinner byta skjorta

Ewa….du gør mig førvirrad….tell me…ska Siri bli storasyster??

här är Angelica med søta sonen Måns før typ 12 år sen. tiden går fort!

Lustgas & Moderkaka

ja då har jag sett avsnitt 4 av barnmorkorna.

Här i Aalborg finns det ingen møjlighet att få Lustgas, när jag var gravid med Lucas hade jag tänkt att jag ville føda så naturligt som møjligt, men jag ville ha lustgas…så när jag var på studiebesøk på førlossningen och fick veta att det inte finns nån lustgas var jag helt knäckt. Men førlossningen gick ju bra ändå…och naturligt blev det…ingen smärtlindring alls. Men när jag blev gravid igen precis ett år senare var jag återigen lite sur øver att inte få lustgas.

Men nu när jag har klarat två førlossningar utan smärtlindring vet jag inte om jag skulle vilja ha lustgas om jag ska føda igen. Verkar som man blir vimsig av den, och smått hysterisk om man inte får ha den hela tiden. stämmer det?

En annan sak jag har tänkt øver när jag sett barnmorskorna är det där med moderkakan, det verkar som man ska vänta på att man føder ut den i Sverige? efter båda mina førlossningar har barnmorskan mer eller mindre dragit ut den. Har vart obehagligt, men så har det ju vart øver på några minuter.  Eller så har jag helt enkelt baravart så tagen av situationen så det är nåt jag inbillar mig…kanske borde kolla i førlossnings journalerna.

Men en sak som jag ingen hade varnat mig om innan var eftervärkar. Med lucas var dte inte så farligt, men efter jag føtt simon var dte hemskt. Kändes lite løljligt att behøva smärtlindring mot eftervärkar när man hade føtt två barn utan problem, men det behøvdes. i ca 2 dygn hade jag hemska eftervärkar.

Simon bara nån minut gammal