Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/5/a/3/evsi.se/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/5/a/3/evsi.se/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/5/a/3/evsi.se/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php:208) in /customers/5/a/3/evsi.se/httpd.www/wp-includes/feed-rss2.php on line 8 Evsi.. i en värld full av liv http://www.evsi.se Njut av livet - det går inte i repris Sat, 30 Jun 2018 21:52:56 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.13 Då var de sommar http://www.evsi.se/?p=12471 Sat, 30 Jun 2018 21:52:56 +0000 http://www.evsi.se/?p=12471 Fortsätt läsa Då var de sommar]]> Jag förstår inte riktigt vad som hände.. Maj & Juni försvann innan jag hann blinka. Får lite panik av att tiden går så fort faktiskt. Samtidigt som jag verkligen försöker njuta av varje dag och ta tillvara på tiden. För jag vet hur skört livet är, hur snabbt det kan vända. Ingen vet vad morgondagen har att vänta…skrämmande eller spännande?

Idag blev jag återigen påmind om hur viktigt de är att ta tillvara på livet. Att berätta för dem man älskar hur mycket de betyder för en. Reta inte upp dig på onödiga saker. Fokusera på det som är positivt. Inte alltid så lätt, jag vet!

Just nu närmare sig klockan midnatt, min vackra dotter ligger här med sin hand på min arm. Jag känner sådan tacksamhet för allt fint jag har i mitt liv! Och lider så med dem omkring mig som har de jobbigt nu. Så mycket blandade känslor i mig.

Bäst att försöka sova kanske.

Ville bara påminna er om att leva livet här & nu!

 

]]>
Event med tviligarna Lagergren http://www.evsi.se/?p=12464 Sat, 27 Jan 2018 19:32:30 +0000 http://www.evsi.se/?p=12464 Fortsätt läsa Event med tviligarna Lagergren]]> Det har varit dåligt med bloggande de sisat året, och därför även dåligt med event. Men i onsdags var det dax igen, det var ett event med tvilligarna Lagergren på Akademi kliniken i Helsingborg. Jag älskar Angelica & Jessica, lyssnat på alla 164 avsnitt av Tvillingpodden.

Funderat på att gå på deras event i Stockholm, men då blir det ju genast ett större projekt, nu när det var så nära kände jag att jag var tvungen att gå. Jag bjöd med min f.d kollega Helena.
Vi fick en lyxig goddiebag som innehöll bland annat ett fantastiskt serum. Och sen hade jag dessutom turen att vinna ett annat serum. Så kul! Precis vad min trötta torra vinterhud behövde.

Något annat min trötta kropp behöver är SOL, och därför har vi bokat en resa till Alicante i februari. Ska bli helt underbart!

 

 

]]>
God jul! http://www.evsi.se/?p=12457 Wed, 20 Dec 2017 20:28:37 +0000 http://www.evsi.se/?p=12457 Fortsätt läsa God jul!]]> Då var det jul igen. Ett år går så fort!

Detta året har flutit på bra, inga stora förändringar för någon i familjen. Det har varit många spännande resor.
Alicante, London, Stockholm, Barcelona. Alla väldigt lyckade.

Älskar att resa och upptäcka nya platser med familjen!

 

Däremot har vi lite otur när de gäller sjukdomar, nu är det mest Lucas vi är bekymrade för. Det har varit en del sjukhusbesök för hans del. Och hans epilepsiutredning fortsätter.

 

Kollade precis igenom decembers inlägg från förra året och såg att jag hade skrivit att Lucas för första gången i sitt liv hade behövt träffa en läkare (förutom på Bup och habiliteringen för sin autism då förstås)
Men detta året har varit tufft för honom. Dyslexi utredning hos logopeden, epilepsiutredning hos neurologen, dietister för hans viktnedgång, jourmottagningen efter en olycka med sparkcykeln, och nu senast blev han inlagd efter att ha sjunkit rejält i blodtryck & puls efter en lätt sövning för en magnetröntgen av hjärnan.

Kanske var det då för ett år sen efter den svåra huvudvärken som allt började?
Kan han fått epilepsi efter det?
Ja han har verkligen fått kämpa hårt i år.
Men vi är otroligt tacksamma för att han fått sin fantastiska assistent Camilla i skolan. Jag oroar mig redan för hur det ska bli på högstadiet när Camilla försvinner ur hans liv.
Högstadiet..bara det känns ju galet..jag har ett barn som börjar högstadiet nästa år. Är jag så gammal??

Nu kallar både tvättmaskinen och barn som vill nattas.

Ville egentligen bara önska er alla en riktigt god jul!

Vi har sjukstuga här hemma..magsjuka,, men hoppas på att bli friska till jul.

 

 

]]>
Provena Havregrynsgröt, en ny favvis här hemma http://www.evsi.se/?p=12449 Mon, 11 Dec 2017 19:45:33 +0000 http://www.evsi.se/?p=12449 Fortsätt läsa Provena Havregrynsgröt, en ny favvis här hemma]]> Jag fick äran att testa de nya portionsförpackningarna av provenas Havregrynsgröt genom Loppi Blogbag. Och de blev verkligen en favvis här hemma hos mig & barnen. Vi älskar gröt… speciellt barnen.

 

Och de smarta portionsförpackningarna gör att jag kan ta med en i väskan till jobbet och snabbt göra gröt till frukost. Toppen!
Simons favorit är Äpple & Lönnsirap. han äter minst en portion om dagen.

Det bästa med provena är att alla kan äta det. Nellie är ju allergisk mot mjölkprotein, jag laktosintolerant

(men jag slarvar väldigt med det där tyvärr) och jag försöker dra ner på gluten för att inte få så uppsvälld mage.
Men både gröten och deras bröd är ju Glutenfri, Mjölkfri, Äggfri, Fiberrik, Sojafri.

 

Bröden verkar dock vara väldigt svåra att få tag på, men man kan köpa dem på Willys.se

 

]]>
Hjälp Hjärna till! http://www.evsi.se/?p=12445 Fri, 17 Nov 2017 19:53:12 +0000 http://www.evsi.se/?p=12445 Fortsätt läsa Hjälp Hjärna till!]]> Livet rullar på…lite upp & lite ner.. livet helt enkelt!

Det har tyvärr varit mycket sjukhusbesök som tagit tid & energi detta året. Och eftersom de mesta ”problemen” i vår familj verkar vara i hjärnan, så vill jag nu göra vad jag kan för att stötta hjärnfonden för att bidrag till mer forskning och hjälp till några av våra vanligaste diagnoser, så som Autism, Migrän, Epilepsi, Bipolär sjukdom, Alzeimers,Demens,  Adhd, MS, stroke, depression, Ångest, Dyslexi, hjärntumör, ätstörning, Cp, parkinson, Down syndrom, beroende sjukdomar m.m

Lucas fick ju sin Autism diagnos för flera år sedan. Och migrän har han haft mycket problem med från och till i perioder.
Nu i veckan har vi tillbringat 2 eftermiddagar hos logopeden för hans dyslexi utredning. När han var där uppmärksammade logopeden 2 frånvaroattacker. Något som även hans (fantastiska!) assistent i skolan påpekat några gånger. Han gjorde ju ett sömn EEG för misstänkt epilepsi för ett tag sen. Jag har nu pratat med hans läkare på habiliteringen, och han tror helt klart att Lucas har epilepsi (vilket är väldigt vanligt att man har när man har autism) så vi kommer nu läggas in för monitorering en vecka för att försöka fånga frånvaroattackerna på långtids EEG. Han kommer alltså vara uppkopplad på EEG och filmad och bevakad varenda sekund av dygnet i 5 dagar.  Eftersom han inte har det varje dag, så kan de ju mycket väl vara så att vi har otur och de inte händer någonting alls just den veckan. Oftast har migränen kommit när vi varit iväg och de varit mycket intryck. Nu kommer han ju vara instängd i ett rum, men vi får hoppas de kan fånga något på film.

Simon går på Bup, och ska prata med en läkare nu på torsdag igen. Han har mycket ångest, social fobi och utreds för ADD.

Och jag ska göra en neurologisk undersökning och går hos arbetsterapeut en gång i veckan eftersom jag fått problem med min högra hand (eller ja hela högra sidan av kroppen egentligen) efter den konstiga halvsides svagheten jag drabbades av i våras när sjukgymnasten upptäckte att jag inte hade några reflexer eller styrka i höger ben och arm . Det höll ju ack & lov bara i sig några timmar, men jag har inte riktigt fått tillbaka styrkan i höger hand tydligen, och jag är väldigt skakig (har alltid varit de iförsig) fortfarande.

Så ja.. att stödja hjärnfonden känns väldigt aktuellt,  jag har stöttat dem flera gånger innan, men nu har jag gjort min egna insamling för att nå ut till fler.

Så klicka gärna in och skänk ett litet bidrag till hjärnfonden du oxå genom att klicka här och välj en valfri summa .

 

]]>
Sommaren 2017 http://www.evsi.se/?p=12416 Tue, 05 Sep 2017 10:21:58 +0000 http://www.evsi.se/?p=12416 Fortsätt läsa Sommaren 2017]]> Ser att det fortfarande är några få stackare som tittar in här ibland, så tänkte att ni förtjänar en liten uppdatering om vad som händer i vårt liv… inte för att det händer så mycket spännande direkt. Men nu vet ni att vi lever åtminstone 😉

Sommaren 2017 gick alldeles för snabbt (som sommaren alltid gör), trots att jag hade 7 veckors ledigt så hann jag inte alls med allt det där jag ville göra, eller umgås med alla dem jag ville hinna träffa.
Men jag måste ändå säga att vi har haft en härlig sommar, trots att vädret inte var på vår sida. Jag älskar ju sol & värme, och de kan jag ju knappast påstå att jag blivit bortskämd med i sommar.

Så vad har vi gjort i sommar? Vi har hållt oss i Sverige i år. Det blev en liten roadtrip i början av semestern där vi bland annat hälsade på min storasyster Victoria som flyttat till Dingle.

Fina Kusin/systerdottern Amelia
Syster /moster Victoria bjöd på god mat

 

 

 

 

 

 

Vi campade på Berts Karlssons camping Ursand. Verkligen en toppen camping tyckte hela familjen!! Där spelade vi mini-golf, åt räkmackor, hoppade studsmatta, körde el-bilar, blåste såpbubblor, tittade på djuren och hade det helt fantastiskt! Kolla bara räkmackan lixom!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barnen badade i både Vänern & Vättern…nja doppade fötterna åtminstone!

 

 

 

 

Vi har även hunnit fira lite födelsedagar, jag har fyllt 34, Lucas 12 och Simon 10.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja vi har haft en underbar sommar helt enkelt! 

 

 

 

 

 

 

 

]]>
Olycksår? http://www.evsi.se/?p=12404 Sun, 28 May 2017 18:12:52 +0000 http://www.evsi.se/?p=12404 Fortsätt läsa Olycksår?]]>
Som jag skrev i förra inlägget så har det varit ovanligt mycket sjukdomar/VAB i år. Och den trenden verkar tyvärr hålla i sig.

Jag sprejade såren med Wound cleanser, älskar den!

Denna gången är det Lucas som råkat illa ut.
Jag höll på att göra mig i ordning för att gå på Shawn Mendes konsert i Köpenhamn med mamma. Jag fick biljetten i julklapp.
Svärmor var på väg hit för att passa barnen (för Johan är i London) och jag stod just och funderade på om jag skulle ta ett glas Rosévin i solen innan jag bytte om när jag hörde ett hysterisk skrik!
Trodde först det var Tv’n. Men in kommer en blodig Lucas som skriker tills han tuppar av i köket. Eftersom han inte kunde säga vart han hade slagit sig eller vad som hänt först så blev jag jätte nojig att han kanske slagit huvudet?

När han kunde prata igen berättade han att han trillat med sin sparkcykel precis här utanför. Han trodde inte han hade slagit huvudet. Men var inte säker. Det är en ständig konflikt det där med hjälm här hemma. De har alltid hjälm när det cyklar, men vi tycker att de ska ha hjälm även när de åker sparkcykel.. de håller inte med. Vi säger att de måste.. men ja sen händer de allt för ofta att de ”glömmer” hjälmen och sparkar iväg ändå.
Jag hoppas han förstår nu hur viktigt det är med hjälm!
Som ni ser på bilden (förlåt alla känsliga läsare!) så var det fingret som  tog mest stryk, men han har även rejält ont i axeln, skrapat upp armbågen och sidan av mage /revben.. och fått blåmärken på benet som han är glad över, för han säger att ha aldrig haft blåmärke innan?!
Fingret är tejpat på jourcentralen, så nu hoppas vi de läker ordentligt och inte blir någon dum infektion eller annat.

Ja det blev ingen konsert. Men det var nog en mening med det också.

 

Och för er som nu sitter och tänker vem sjutton är Shawn Mendes? Så kanske den här texten hjälper er..

”I know I can treat you better than he can,
And any girl like you deserves a gentleman,
Tell me why are we wasting time, On all your wasted crying
When you should be with me instead, I know I can treat you better
Better than he can”

Eller den här

Please have mercy on me
Take it easy on my heart
Even though you don’t mean to hurt me
You keep tearing me apart

]]>
Våren 2017 http://www.evsi.se/?p=12386 Wed, 17 May 2017 07:39:43 +0000 http://www.evsi.se/?p=12386 Fortsätt läsa Våren 2017]]> Äntligen är våren här på riktigt. Och jag ska försöka knåpa ihop ett litet inlägg som summerar våran vår eftersom det var förskräckligt längesen jag skrev.

Är inte riktigt redo att lägga ner bloggen, den har ändå varit en periodvis stor del av mitt liv. Och jag älskar att gå tillbaka och kolla gamla inlägg.

Så vad har hänt under våren?
Tyvärr har de varit en hel del sjukdomar och sjukhusbesök. Men det orkar jag inte fokusera på nu… så vi fokuserar på det positiva.

Vi hade ju en fantastisk sportlovsvecka i Alicante som jag skulle skrivit om men glömt bort.

i Mars hade jag & Johan en super mysig weekend i London

Var första gången jag var i London. men åker gärna tillbaka!

 

I mars fyllde våran lilla snäcka 4 år.
Det går så hiskeligt fort. Men hon är precis som sina bröder helt ljuvlig att vara med. SÅ tacksam för att jag har så fina, friska barn!

Jag & Nellie hade en tjejweekend med Sofie på hotell Fregatten i Varberg. Super mysigt! Och Nellie njöt av att få full uppmärksamhet av oss 😉
Till Nellies stora glädje fick hon även

Kusinerna

träffa moster Angelica & Kusin Alicia i Varberg. Sedan dess har det pratats om Alicia dagligen. Alla nallar & dockor här hemma heter numera Alicia.

 

Moster/syster Victoria, Johnny och 2 av mina tokstollar i Helsingör

 

 

 

Vi har även haft Kusin Alvin här på övernattning till killarnas stora glädje.
Vi vuxna (och Nellie) åkte över till Helsingör och hade en mysig (men kall!) dag på andra sidan sundet.           

Nu i början av maj hade jag ett fantastiskt
roligt dygn i Stockholm med min gamla klasskompis från mellan- och högstadiet, underbara Maria. Vi var på Enrique Iglesias konsert. Bästa konserten! Tyvärr mådde jag inte helt tipptopp, de var nära resan blev inställd. Men är så glad att jag kom iväg.
Vi gick i stan, åt på Jamie Olivers, drack skumpa och pratade gamla minnen.

Annars har jobb varvats med vab och sjukdomar. Vi har varit en hel del i kolonin. Jag älskar att vara där, rena terapin för mig.

Sista helgen i Mars var jag & Mamma och såg Lukas Graham i Malmö. En bra konsert och en mycket rolig kväll med mammsen på Hotell Scandic Trianglen. På söndag är det dags för konsert igen, denna gången Shawn Mendes i Köpenhamn.

Ja det var väl lite av de som hänt i vår. Känns emallanåt som vi (mest jag) bara är sjuka hela tiden, men när man ser det så här inser jag ju att vi faktiskt hunnit med en massa kul i vår mellan sjukdomarna. Och det bästa av allt är att vi har hela sköna sommaren framför oss.

 

 

 

 

 

]]>
Vilken hemsk vecka… http://www.evsi.se/?p=12382 Sat, 08 Apr 2017 17:48:17 +0000 http://www.evsi.se/?p=12382 Fortsätt läsa Vilken hemsk vecka…]]> Tom på ord.. vilken fruktansvärd vecka.
Först den hemska bussolyckan i Sveg där tre elever från min gamla högstadieskola Ängskolan miste livet och flera skadades svårt. Det påverkade mig otroligt mycket. Svårt att inte tänka på det. Lider så med alla anhöriga.
Tänder även ett ljus för tre andra små barn som fick lämna livet på jorden alldeles för tidigt i veckan.. kan inte säga så mycket mer om det. Men även det är svårt att inte bli påverkad av.

Som om det inte vore nog, så utsätts Sverige för ett terrordåd. En lastbil kör in i folkmassa i Stockholm, även här mister tre människor sitt liv.

Idag är jag extra tacksam över att mina nära & kära lever och har det bra. Jag pussar lite extra på mina barn. Och tänder nio ljus för att nio oskyldiga människor mist sitt liv på fruktansvärda sätt.

Livet är skört! Njut så länge det varar!

 

 

 

]]>
Alicante- resa med barn http://www.evsi.se/?p=12374 Sun, 26 Feb 2017 09:49:08 +0000 http://www.evsi.se/?p=12374 Fortsätt läsa Alicante- resa med barn]]> Vilket härligt sportlov vi haft!
Familjen Hellström-Blom packade väskorna och drog till Alicante i Spanien.
De var lite nervöst innan vi kom iväg, alla var småkrassliga och klantiga jag råkade avboka vårt hotell några dagar innan vi skulle iväg, men de löste sig och vi bodde på 2 toppen hotell. Allting har en mening!
Det första hotellet låg inne i stan och det andra på Playa San Juan en bit utanför stan.

Kommer skriva mer om resan inom kort.. 

]]>