Tillbakablick Bloggresan dag#2 – del 2

Efter en massa bus & skoj i det fina vädret återvända vi till Grenå. Och hann precis i tid till Hajmatningen på Kattegatcenret. Häftigt!

Vi fick även se en massa andra fula fiskar..  själv blev jag nästan lite hungrig där inne.. grillad fisk är ju smaskigt! 😉

Och eftersom regnet fullkomligt öste ner utanför så var vi väldigt tacksamma över att de bytte om på turordningen så vi hann vara på Djurs Sommerland medans vädret var fint!

Men regnet hindrade inte Lucas från att gå ut och kolla när sälarna blev matade utanför.. var meningen att vi skulle fiska krabbor oxå.. jag är inte så jätte ledsen över att de inte blev av.. men blev överlycklig när vi hittade en Kaffeautomat inne i SouvenirShoppen.

För er som vill åka över utan bil, så kan jag rekomendera er ett besök på KattegatCentret, eftersom de ligger gångavstånd från färjeterminalen.

 

Tillbakablick Bloggresan dag #2 – del1

Måndagen började vi med en god hotellfrukost (något jag saknar sen jag kom hem, även om kaffet hemma är något bättre!) för att sen snabbt göra oss klara och hoppa in i Bussen och ge oss iväg mot nya äventyr.. denna dagen stod Kattegatcentret först på schemat, men efter en titt på väderprognosen tog våra arrangörer ett klokt val och ändrade om ordningen, så vi fick en underbar förmiddag i solen på Djurs Sommerland först.

Vi hade till och med sådan tur att vi fick komma in en halv timme innan parken öppnade och fick prova deras nya åkattraktion Skatteöen, och eftersom de inte var någon kö kunde vi sitta kvar i vagnen och åka om och om igen.. en bergochdahlbana som åkte både  28 meter upp i luften, och landade i vatten.. Lucas älskade den.. och jag oxå!

Vi hann även prova en mängder av deras andra attraktioner, som t.ex solguden, Piraten, Hoppa på stora studsmattor och massa annat skoj. (Har bett Anne om fler bilder så om jag har tur mailar hon över dem sen så ni kan få se, men ni får nöja er med mina AjFån bilder sålänge)

Sen avslutade vi vårt besök med en välbehövlig och mycket god Buffé  i Afrikaland. Var knappt så Lucas kunde hålla ögonen öppna, men han åt ändå som en häst även denna dagen.. och jag oxå.. det fanns Pizza, pasta, sallader och lite annat smått & gott..vi gillar mat.. bufféer är vår grej!

Vi hade såå kul och jag & Lucas har bestämt att börja spara för att ta med lillebror & Johan hit nästa år.. har vi tur har Lucas hunnit växa till sig så han är tillräckligt lång för att åka Piraten då oxå, de var 140 cm gräns så jag & Linda fick åka den utan barn.. lika bra de för de var knappt så vi överlevde 😉

 

Tillbakablick bloggresan dag #1 – del 3

Efter en härlig eftermiddag på Reepark åkte vi tillbaka till Grenå och fick lite tid på hotellet innan de bjöds på dejlig buffé på Skakkes Holm, jag åt tills de sprutade fisk ur öronen på mig…och ändå kunde jag inte låta bli att gå loss på Dessert buffén oxå.

När barnen hade ätit upp sprang de ut till lekplatsen och hade så kul, medans vi mammor satt i Mat-koma och knappt orkade hålla ögonen öppna..

Var ganska säker på att Lucas & kevin skulle däcka så fort vi kom hem, men nää då, de hade så kul så de fortsatte att busa på hotellrummet fram till midnatt. Men sen somnade de sött.. och jag & Linda drack varsitt glas vin och satt & snackade innan även vi däckade..

Tillbakablick Bloggresan dag #1 – del 1

Vi vaknade på det fina hotellet Scandic Europa redan innan klockan ringde..klockan var strax efter 5 på morgonen,, och vi var pigga & förväntansfulla..

Även om vi tyckte att vår resa började redan dagen innan då vi hade en mysig dag i göteborg, så var det idag vårt äventyr skulle börja på riktigt..

Lucas frågade flera gånger ”är de verkligen sant de här?” Och jag undrade precis samma sak.. det kändes så overkligt.. som en äventyrsSaga tycker Lucas, och jag får nog hålla med där!

 

Strax innan 6 gick jag & Lucas ner till receptionen för att checka ut, och då fick vi en lyxig frukostpåse, och jag hann dricka 2 koppar kaffe..

Vi var utspridda på olika hotell i Göteborg, och bussen stannade på vårat hotell som stopp nr 2.  På vårt hotell bodde även Lotta med sonen Manolis.

En av våra gulliga guider från stena Line som var med oss på resan hette Ronja, strax efter 6 kom hon in på hotellet och hämtade oss.. på bussen satt redan Linda & Kevin som vi hade hunnit träffa redan dagen innan.. Bakom dem satt Helen med dottern Wilma.

Även guiden Katja var på bussen, och med sig hade hon dottern Jonna.

Vår glada busschaufför hette Ronny, han såg till att vi kom säkert fram under hela resan, och han var en riktig mysfarbror som jag gärna hade adopterat som farfar till barnen (eftersom de inte har någon). Bussen var nästan ny, och kostade 4,5 miljoner.. behöver jag ens säga att den var lyxig?

Efter vi hade plockat upp de andra finalisterna, så lämnade vi Göteborg bakom oss och åkte mot Varberg, där vi tog Färjan Stena nautica över till Grenå.

På färjan serverades det god brunch, äggröra, bacon, prinskorv, goda mackor, och  både pannkakor & mjuk glass fanns så jag tror även barnen var mätta & belåtna efter frukosten.. åtminstone Lucas som åt som en häst!

Vi fick även gå upp på bryggan och hälsa på kapten, han fick en paus då Lucas & Victor glatt tog över rollen och styrde mot Danmark

 

Lucas frågade flera gånger ”är de verkligen sant de här?” Och jag undrade precis samma sak.. det kändes så overkligt.. som en äventyrsSaga tycker Lucas, och jag får nog hålla med där! 

 

 

En vecka sen..

Jag & Lucas hann uppleva så mycket kul, och har minnen med oss för resten av livet från vår underbara resa med bloggbussen.

Eftersom de inte blev så långa inlägg under resan, och jag känner att vi har såå mycket mer vi vill dela med oss av, och tipsa er om, så kommer vi nu minnas tillbaka och skriva ett inlägg om dagen om vad vi gjorde för precis en vecka sen..

för både jag & Lucas tycker det är jätte kul att sitta och titta på bilder, minnas tillbaka och prata om vår resa!

Lucas sitter just nu och kollar igenom sin lilla väska han fick på vägen hem av Stena Line.

Även jag fick en fin påse med Lyxiga grejer från The Reef.

Strax kommer (med hjälp av Lucas) tillbaka blick från resan..

 

tillbaka i verkligheten

Vad är de här? Måste jag själv fixa frukosten? Jag & Lucas har ju vant oss vid att bara gå ner till buffén och plocka åt oss de vi gillar.. lyxigt värre!

Hotell frukost

Jag kan fortfarande inte riktigt förstå att vi verkligen har fått vara med om allt de här.. helt underbar resa har de varit!!

Men de var skönt att få pussa på Simon igen, och att få somna i min pojkväns trygga famn..

Det första Lucas gjorde när vi hämtade upp lillebror Simon vid stationen i varberg var att lära honom ”sten, sax & påse” sådär kul tyckte jag som fått höra denna ramsa ett par gånger för mycket de senaste dagarna 😉

Bröderna bus hade verkligen saknat varandra… men nu saknar Lucas (ja jag oxå) sina ny funna vänner istället.. Kevin i Motala & Victor i Stockholm.

Ska bli så kul att gå igenom alla bilder sen och minnas tillbaka, och berätta mer för er om vad vi upplevt.. Var inte rikitgt samma sak att blogga från mobilen.

Men nu har jag  visst massa måsten att fixa..

dejlige Danmark

Våran resa börjar lida mot sitt slut, och jag måste erkänna att även om både jag & Lucas längtar efter lillebror Simon & Johan, så har vi haft de underbart och skulle lätt kunna stanna ett par dagar till.

Vi har haft fullspäckade dagar, och hunnit uppleva en massa roliga saker. Och trots att jag faktiskt bott här i nordjylland i 4,5 år så har jag missat allt detta.. men kommer helt klart åka hit igen, och kan rekomendera alla barnfamiljer ett besök här på Djursland & Nordjylland.

 

Mina & lucas favorit aktiviteter har nog ändå varit Djurssommerland & The reef, som är de härliga badhotellet som vi bor på nu.

 

när jag kommer hem kommer de fler inlägg om resan, jag har vart helt slut i huvudet och bara bloggat från mobilen (detta är första data inlägget från resan), men jag har en massa härliga bilder ni ska få se.

Jag vill tacka våra underbara guider, från Stena Line Ronja, Katja, Sofia & Karl, och alla mina bloggande reskompisar  och deras barn.

Både jag & Lucas har fått vänner som vi kommer sakna och vissa som vi helt klart kommer träffa igen.