Polen, kallt & grått? Bloggbussen 2015

Alla har vi väl tyvärr fördomar, mot allt möjligt, vare sig vi vill erkänna det eller inte.
Jag erkänner att jag är en av dem. Men det är aldrig försent att ändra sig, eller hur?

Jag har aldrig varit i Polen, Polen har känts avlägset på något sätt, jag har tänkt att det är krångligt att ta sig dit, och varför skulle man åka dit?
Grått & trist, smutsigt, fattigt, kallt, och fulla alkoholister som sitter och super överallt. Nej inget ställe för barn direkt tänkte jag… Nu skäms jag.. efter att ha läst på Stena Lines hemsida så är det ju raka motsatsen.

ExperymentMeraSpaPirenSopot-840x222
På bilderna ser det helt fantastiskt ut, och dessutom är det ju inte de minsta svårt att ta sig dit, med Stena Lines fina färja från Karlskrona går det ju hur smidigt som helst. Bara det att åka färja är ju ett äventyr i sig!

GdanskMotlawaFik_Riviera-840x222

Efter att ha sett denna film, blev både jag & Simon super taggade på att åka till Polen!!


Är det så härligt som det ser ut, så åker vi naturligtvis tillbaka med hela familjen sen, så de också får uppleva det 🙂

Med detta inlägg är jag (Och Simon) med och tävlar i Bloggbussen2015.
Simon fyller ju 8 nu i maj, så detta vore ju en underbar present.

bloggbussen_stenaline-2015

Nu har ni också chans att få uppleva Polens alla härligheter med finfin rabatt. Bra va?

Erbjudande: 25% rabatt på Prova på Polen, t/r Karlskrona – Gdynia inkl del i hytt. Stanna upp till 3 nätter iland. Uppge erbjudandekod BLOGGPOLEN för att erhålla rabatten. Rabatten avser inte miljötillägg. Boka i perioden 24/4-30/06  och res i perioderna 24/4-30/06  samt 1/9-6/12.

badge_bloggbussen_deltagare

Vi vann!!!

åhh va kul, vi vann första priset i tävlingen ”att resa med barn” som jag skrev om för ett tag sen här. Läs intervjun och varför juryn valde oss här.

Skara Sommarland
Skara Sommarland

Inget dåligt pris heller,resecheckar från  Swebus till ett värde av 4000kr,  vi kommer åka till Kolmården och bo på deras Vildmarks hotell, och vi kommer åka till Skara Sommarland och bo i Campingstuga.. helt jäkla underbart!!! ( ja de var nära jag svärde där.. men jäklar är väl ändå inget riktigt svärord?..och Ja jag vet att de heter svor och inte svärde!)

Vildmarkshotellet
Vildmarkshotellet

Och självklart kommer ni.. mina läsare, få vara med oss på äventyret genom bloggen!

TACK Swebus, Skara sommarland, Kolmården & Twingly!

Och TACK till alla som röstade på oss!!!

Att Resa med Barn

Jag satt och skrev ett inlägg (som kommer senare) om att resa med bebis eftersom vi precis varit i  Riga med Lilla Nellie. Jag pratade med barnen om vad vi kan hitta på i Sommar nu när jag är hemma och är mammaledig och barnen därmed har ett låångt sommarlov.. Skara Sommarland tyckte barnen, eftersom kompisen Tim pratat mycket om sommarlandet.

En stund senare kollade jag mailen, och passande nog var det en tävling där man kunde vinna en helg på Kolmården & Skara sommarland för hela familjen i samarbete med Swebus & Twingly… kändes som ett tecken så självklart tar jag chansen och är med i tävlingen. Eftersom det inte blev någon resa med bloggbussen iår, så hoppas vi på detta istället! Barnen har varken varit på Skara Sommarland eller kolmården, så att vinna första pris och få vara med om båda vore rena drömmen!

2013-05-28 09.56.02För att vara med ska man skriva sina bästa tips på hur man reser med barn, och vad man ska tänka på inför besöket på djuprparken eller sommarlandet… så här kommer mina tips…

När man reser med barn, är det viktigt att man ser det från barnets perspektiv, hoppa ur din vuxenroll för en stund och bli barn själv, lek med barnen, hoppa studsmatta, ha vattenkrig eller vad det nu kan vara.

Ska man som i detta fallet åka till ett Sommarland eller en djurpark, får man tänka på att man kommer gå mycket under dagen, så bra skor till de små fötterna kan vara bra att tänka på.

20130531-171116.jpgOch vatten..man blir törstig av att springa och busa, särskilt om det är varmt, så ta med vattenflaskor och se till att barnen får i sig vätska under dagen och att man tar små mellanmål och äter ordentligt för att slippa gnälliga barn i onödan (gnälligast av alla blir nog jag om jag inte får mat!)

Glöm för allt i världen inte kameran, det är så roligt att sitta och bläddra i fotoalbum en regning höstdag och minnas tillbaka på sin resa!

2013-06-12 19.50.46Sist men inte minst ha kul… lev i nuet, skit i Facebook och instagram medans du är där.. självklart vill man dela med sig av sin resa, men det kan du  uppdatera när barnen somnat på kvällen..

Nu hålle rni väl alla tummar & tår för oss och glöm inte rösta om ni tycker att Lucas, Simon & Nellie ska få uppleva denna resa med sina tokiga föräldrar!!

rösta här

Jag vann

Kikade in på fröken Melas blogg och blev glatt överraskad över att se mitt namn som en av vinnarna.. Jag vann en sparkdräkt och body till bebisen i magen.. som vi tror är en lillebror.

De fina kläderna kommer från Lilla Bebben.

Fick tänka några minuter på om jag skulle välja settet i rosa.. eller detta i blått.. men även om det nu skulle vara en liten tjej i magen, så kan hon ju faktiskt ha detta ändå 🙂

Tusen tack Fröken Mela & Lilla Bebben!

 

 

 

 

TÄVLA om en fin höst mössa hos ”Fyra Myror”

Linda (Simons bästis Olivers mamma) har börjat sy jätte fina mössor, både till barn & vuxna.. och nu får jag chansen att lotta ut en till en av mina läsare..

Allt du behöver göra är att gilla hennes Facebook-sida här, och skriva en kommentar här i min blogg om att du vill vara med..( du behöver inte ha en egen blogg för att vara med och tävla)

Men för att öka din chans får du gärna dela tävlingen även i din blogg eller på din Facebook sida då kopierar du bilden här bredvid och skriver att du delat i kommentaren.
<———————–

Köper du en mössa nu i oktober så gör du även en god gärning, för 50kr för varje såld mössa går direkt till Saras rosa bandet-kampanj som du hittar här.

Gå in på Facebook sidan för att se vilka tyger som finns, alla mössor sys efter dina önskemål om storlek och tyg. här ser du några av mina favorit tyger som Linda syr med just nu. När ni ändå är igång kan ni passa på att gilla min Evsi sida här oxå.

 

TÄVLING

Äntligen fredag…Har en härlig helg framför mig, idag blir det mys med Johan  i Malmö. Imorgon blir det heldag i köpenhamn. Söndag blir det lyxfrukost med älsklingen, och sen julmarknad med barnen <3

nu sitter jag här med en latte & en tallrik havregrynsgröt.. mums!

Vill tipsa om en tävling , jag brukar aldrig vara med och tävla.. men denna månaden ska jag ge det en chans.. vore ju kul med en extra liten ”julklapp”.

*Jag tävlar hos Coquina om presentkort på ninasmat.se. Tävla HÄR du också!